Pe când avea 17 ani, tânărul a făcut mai multe tranzacții în valoare de 30.000 de lire, cu cardul bancar al mamei sale, fără ca aceasta să știe. Acesta a achitat pentru săparea unui șanț, care ulterior l-a făcut milionar! 

Când avea doar 17 ani, Andrew Michael a luat o decizie care avea să-i schimbe viața: el a cheltuit 30.000 de lire sterline de pe cardul de credit al mamei sale, fără să-i spună acesteia nimic.

În 1997, Michael locuia alături de părinţii săi în Cheltenham, în vestul Marii Britanii, când a descoperit o oportunitate de afaceri. În timp ce înregistra un website alături de un coleg, el şi-a dat seama că foarte puţine companii de găzduire web ofereau servicii pentru organizaţiile mici.
„Toate centrele de găzduire din Marea Britanie ţinteau companii mari”, povesteşte pentru cei de la BBC Andrew Michael, ajuns acum la vârsta de 39 de ani. „Am observat că sunt multe afaceri mici sau simpli indivizi care caută un serviciu simplu şi uşor de folosit.”
Fără să stea pe gânduri, el a pus bazele unei companii de găzduire web. „Aveam deja calculatoare acasă, iar software-ul l-am scris singuri. Mai aveam nevoie doar de o conexiune ultra-rapidă la internet, lucru care, la acea vreme, necesita săparea unui şanţ.”
Andrew a folosit cardul de credit al mamei sale pentru a comanda lucrarea şi pentru a publica câteva reclame în ziarele locale; pariul său a fost că încasările din prima luna vor putea acoperi suma de 30.000 de lire sterline pe care o luase din contul mamei sale.
În mod surprinzător, pariul său a fost unul câştigător: „La finalul lunii, aveam destui clienţi şi bani pentru a restitui toată suma”
Andrew și-a surprins, pe atunci încă prietena, care ulterior i-a devenit soție, invitându-l pe interpretul american Usher, la ziua de de naștere.
Nouă ani mai târziu, Andrew Michael a vândut afacerea pentru 61,5 milioane de lire sterline; cu partea sa, de 46 de milioane, a mai pus pe picioare o firmă de stocare în cloud. A vândut-o şi pe aceasta, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.
Deși, cu siguranță, este un lucru extrem de urât să furi, totuși poate te inspiri de la Andrew și „furi” o idee de afacere și, cine știe, dacă nu te faci milionar, cel puțin îți îndeplinești un mare vis!
Foto: Google.com