Mult îndrăgitul interpret Demis Roussos, cunoscut în întreaga lume pentru hiturile sale „Quand je t’aime”, „Forever And Ever” sau „Goodbye My Love, Goodbye” s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Cauza morții încă nu a fost expusă presei. Rămâne încă a fi investigată.

Demis Roussos (nume real: Artemios Ventouris Roussos, născut la 15 iunie 1946, Alexandria, Egipt – decedat la 25 ianuarie 2015, Atena, Grecia) a fost un cântăreț grec, recunoscut pe plan internațional. Roussos a atins pentru prima dată succesul ca membru (vocalist și basist) al formației Aphrodite’s Child, în care a fost coleg cu Vangelis. Împreună au înregistrat cântece precum „Rain and Tears”, „Marie Jolie” și „It’s Five a Clock”, iar la începutul anilor ’70 au lansat albumul conceptual „666”.

După această etapă, Roussos și-a investit energiile în propria carieră solo. În timp ce primul său album a fost un proiect necomercial, Demis Roussos s-a orientat mai târziu spre genul șlagăr, lansând cântece precum „Forever And Ever”, „Goodbye, My Love, Goodbye” și „My Friend the Wind”. A cântat în mai multe limbi. De-a lungul anilor a continuat să colaboreze sporadic cu Vangelis.

El a marcat cel mai mare succes al său în Marea Britanie, în 1975, când a avut cinci albume, în top 10 simultan și în 1976, când balada lui romantică „Forever And Ever” a fost nr 1 în topurile unice. A vândut mai mult de 60 de milioane de albume în toată lumea. „Muzica mea a venit chiar la timp”, Roussos a declarat unui reporter în 2002. „A fost muzică romantică mediteraneană, adresată tuturor celor care și-au dorit să plece într-o vacanță. Muzica mea a fost placută de oameni… alți artiști din aceeași epocă, cum ar fi Julio Iglesias și Nana Mouskouri, m-au urmat.”

Demis Roussos a fost căsătorit. A divorțat de trei ori și în ultimul timp a fost supravegheat de fiica sa din prima căsătorie și de un fiu de-al său din a doua căsătorie. Aceștia vor fi alături, precum și toți membrii familiei, prietenii, fanii și îl vor petrece pe ultimul drum.

Demis Roussos – „Forever And Ever”

Sursa foto: theguardian.com

Distribuie articolul: