O carte cu povești va prinde formă și conținut anul acesta. Și nu orice povești, dar povești de pe cele două maluri de Nistru, și nu cu orice ilustrații, dar făcute de un talent ales prin concurs. Ideea aparține Comunității Klumea și o vom putea răsfoi și citi în iulie, la Ia Mania.

„Ne-am dorit să facem un proiect, care să lase urmă frumoasă și care, chiar să adune într-o comunitate, oamenii de pe diferite maluri ale Nistrului. Vom organiza pentru tinerii din satele Holercani și Tîrnauca ateliere de artizanat, unde tinerii care locuiesc în stânga Nistrului vor învăța să coase o Ie tradițională! Vom organiza ateliere despre cum să îți lansezi propria afacere, vom achiziționa echipamente pentru cele două sate și vom crea o carte de povești”, au notat cei de la KLumea, organizatorii Festivalului Ia mania la Holercani, raionul Criuleni.

Verde pentru IA Mania 2018! Iată data evenimentului și primele planuri de la organizatori

„Pentru început vom colecta legendele și poveștile din satele Holercani și Tîrnauca, pe care le vom aranja frumos într-o cărțulie ilustrată de un artist local. Cartea va fi tradusă în română și rusă, apoi va fi distribuită GRATUIT la festivalul IA MANIA. Săptămâna aceasta echipa noastră a avut prima întâlnire cu un grup de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Circa 20 de elevi, din ambele sate partenere s-au înscris la atelierele artizanale, cu cei mai buni meșteri populari de la noi.  Proiectul „Două maluri, același râu – legende și povești locale”, este realizat de KLumea în parteneriat cu Primăria Holercani și liderii locali din satul Tîrnauca (stânga Nistrului), în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD”, mai notează KLumea.