„Merele de aur”, așa se va numi o nouă bancă Klumea pe care o instalăm vineri, 12 august, ora 19:00, în satul Mereni, Anenii Noi. De data aceasta proiectul e devenit posibil la inițiativa și cu sprijinul a 31 de Mereneni, stabiliți în SUA. Dragi mereneni, vă așteptăm cu drag la un nou punct de întâlnire din satul vostru – au scris pe pagina oficială a cei din Echipa KLumea, în frunte cu Nata Albot și Viorica Nagacevschi.

merele 1

“Anul acesta ne va reuși să instalăm două bănci, iar aici nu ne oprim cu numărătoarea, poate până la final de an mai reușim. Acest lucru se datorează în mare parte moldovenilor noștri stabiliți peste hotare, originari din localitățile unde instalăm băncile, dar și antreprenorilor locali care, prin această contribuție vin cu un suport pentru orașul ori satul în care își desfășoară activitatea.”, declară Nata Albot, fondatoare Klumea.

merele 2

Amintim că acum câteva săptămâni, o bancă similară a fost instalată la Orhei, la inițiativa unei comunități de tineri, fiind a treia bancă din proiectul „Covorul Dorului”. Instalația și-a găsit locul în preajma monumentului lui Vasile Lupu. Banca gigantică a fost pictat cu simbolul ”Pomul Vieții”. Această bancă este un proiect Klumea, instalată la iniţiativa Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei. Mulţumim pentru suport financiar: Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, Centrul de Tineret Orhei, Fondul pentru Tineri Orhei, Lilia Coroleţcaia (executor judecătoresc), Peter-Vlad Ianuşevici (Academia Nicolae Dumitrescu), S.A. „Orhei-Vit”, ÎM „Château Vartely” SRL, Beauty Salon „Cinderella”.

Banca corov dor orhei

Precizăm că prima bancă, „Pomul vieții” a fost instalată în toamna 2014, fiind un proiect Klumea, susținut de antreprenori locali și naționali. Designul acestei creații îi aparține lui Mihai Stamati, iar pe bancă sunt redate, de fiecare dată, alte motive tradiționale pentru neamul nostru.

Vezi și Cum arată banca-gigant, instalată de Klumea și partenerii săi, în scuarul Teatrului de Operă și Balet

Foto: Igor Vrabie, Klumea, Ellene Mocrii