Cea de-a IV-a ediție a Balului Brazilor de Crăciun a avut un succes demn de apreciat! Timp de 12 zile, Expoziția Brazilor de Crăciun a fost vizitată de peste 4000 de persoane, care au putut admira 66 de brazi unici și au putut vota pentru trei, cei mai frumoși brazi. Suma totală din licitarea și vânzarea acestora a fost în final de 64 020 lei. Iată cum au fost distribuiți aceștia.

Anul acesta, cu titlu de experiment, pentru prima dată studenții au primit jumătate din suma colectată pentru brazii lor. În final, Academia de Muzică, Teatru și arte Plastice a reușit să adune 19 270 lei, iar Universitatea Tehnică – 17 465 lei.

Muzeul Național de Artă a beneficiat de o modestă donație de aproape 3000 lei și de vânzări de bilete de sub 30 mii lei, iar artistul în etate Ion Chitoroagă a primit din partea K Lumea o donație de de 2500 lei, scrie KLumea.eu.

brazii 1

Bradul „Metarfoza”, realizat de studentul Alexandru Terentii (UTM), câștigător al ediției de anul trecut, și în acest an s-a învrednicit de Locul 1. De data această premiul pentru Locul I a fost împărțit cu Oxana Turtureanu, studentă la AMTAP, autoarea bradului „Clipe, fiori, fericire”.

Ana Sadovnicova de la UTM și bradul său „Un an la înălțime”, cu oița cățărată pe coroana bradului,  a ocupat  locul 2 și a fost licitat de Familia Alei Donțu și  alui Sergiu Cumatrenco contra sumei de 2500 lei. Bradul a fost ales de fiica celor doi, Sofia.

DSC_2158

Ecaterina Căpățână  de la AMTAP a creat un brad liric și foarte simbolic pe nume „Așteptare”. Această creație a împărțit locul 3 cu un al concurent și a fost licitată de Familia Tatianei și a lui Eduard Grama contra sumei de 750 lei.

Locul III

Pe lângă cele 3 locuri de frunte, au fost premiați autorii a 5 brazi, considerați de juriu drept Viziuni Inovatoare. Anul acesta, din banii adunați, Academia de Teatru Muzică și Arte Plastice se va alege cu o roată olărească și probabil cu un proiector nou, iar cei de la UTM au șansa să mai achiziționeze 2 ablete grafice WACOM, mai scrie Klumea.eu.

Asociația organizatoare vine cu un gigantic MULȚUMESC către toți cei care au făcut posibilă această ediție a Brazilor de Crăciun: cei 118 contribuitori de pe platforma indiegogo – susținerea primită de la voi a fost decisivă pentru soarta balului din acest an.