Persoanele care au probleme cu kilogramele în plus se confruntă cu mai multe complicații atât în viață sexuală, cât și în căsnicie, susțin specialiștii în domeniu. La modul concret, obezitatea strică viață sexuală, numeroase studii din trecut indicând existența unei legături între greutatea oamenilor și plăcerea de natură sexuală, scrie Fox News

Greutatea excesivă provoacă o scădere a nivelului de testosteron din corpul bărbaților și afectează circulația sângelui. Drept consecință, ei se confruntă din această cauza cu o afecțiune precum disfuncția erectila. Pe de altă parte, pierderea kilogramelor în plus duce și la o îmbunătățire a vieții sexuale. Într-un studiu recent apărut în revistă „Journal of Sexual Medicine” se arată că bărbații care au pierdut între 5 și 10% din greutatea lor au înregistrat inclusiv o creștere a dorinței sexuale.

Femei obezeFemeile, la fel de afectate

Și în cazul femeilor s-au constatat aceleași probleme cauzate de obezitate. Un studiu făcut la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a indicat faptul că operația bariatrica (prin care se tratează o astfel de afecțiune) a provocat o îmbunătățire semnificativă a vieții sexuale a femeilor respective, mai scrie sursa citată.

De asemenea, sistemul endocrin funcționează și el mai bine, ajutând viață sexuală a oamenilor. În viață de cuplu s-a constatat o îmbunătățire radicală, partenerii declarându-se mult mai încrezători în propriile forțe după ce au slăbit. Libidoul devine mai mare, iar legătură între soți este și ea mai puternică.

Una dintre soluțiile la care oamenii ar trebui să recurgă e adoptarea unei alimentații sănătoase și renunțarea la hrană cumpărată din oraș. Activitatea fizică joacă și ea un rol esențial, căci ne menține în formă, susține specialistă Laura Berman, autoarea a numeroase cărți din domeniul sănătății și vieții sexuale.

Foto: Kudika.ro

Distribuie articolul: