Ecaterina Litvinova, alias Keito Karasu, este o adevărată îmblânzitoare a focului! Studiind măiestria jonglării cu acest element al vieții, Keito s-a inspirat incluziv de la triburile neozeelandeze și a decis să răspândească aceste cunoștințe și în Republica Moldova. Școala de Foc pe care o administrează numără cinci membri. Teatrul de foc „Impyro” a ajutat-o, recent, pe Alina Țăruș, să adune bani pentru tratamentul bolii sale în străinătate, iar în scurt timp, îl vom putea admira la prima ediție a show-ului „Românii au Talent”. Vreți s-o cunoașteți? Descoperiți-o în interviul de mai jos!

„Sunt fondatoarea unei Școli a Focului și îi antrenez pe oameni ca să poată jongla cu flăcările. În grupă suntem 3 fete și un baiat. Totul a început de la școală și de spectacolele noastre, care au avut loc la Palatul de cultură al feroviarilor. A fost foarte reușit. De acolo a venit ideea să formăm într-o echipă. Este unica școală de foc din Republica Moldova.

Denumirea noastră este Teatrul de foc „Impyro”. Actuala componență a colectivului a apărut acum 4 luni, deci avem totul în viitor!

Ceea ce facem noi se numește fire-show, însă operațiile făcute cu fiecare obiect din recuzită are denumire specială. Eu ma ocup de fire-show-uri deja de 6 ani. Unele elemente le-am învățat participând la festivale specializate, work-shop-uri, poing-uri de la maori (trib din Noua Zeelandă), dar sunt și elemente elaborate de mine personal. Am trecut un drum lung și am ajuns la nivelul actual nu într-o clipă…

Jonglarea cu focul este ceva ce nu poți explica prin cuvinte… Este o magie întreagă între tine și foc…între energie enormă și suflet!

Sigur că este periculos, însă avem o atidudine foarte serioasa față de regulile securității antiincendiare. Toți participanții cunosc perfect cum se procedează cu focul și sunt instruiți. Cazuri dureroase nu am avut niciodată.

 

În spatele spectacolului stau ore grele de lucru. Instrumentarul nu este prea greu, dar e voluminos. Avem o recuzită mare și avem nevoie neapărat și de costume. Cum menținem focul? E un secret profesional!

Regulamentul show-ului „Românii au talent” ne limitează doar la o prezentarede 3 minute. Cu părere de rău, e prea scurt pentru a schimba costumele speciale. Costumele noastre nu sunt identice, ci fac un ansamblu.

Școala de Foc este deschisă pentru toți cei care au dorința de a de familiariza cu focul, de a descoperi abilitățile sale ascunse și de a se încerca ceva nou.

La 17 octombrie, lângă Oficiul Poștal de la Kilometrul Zero, am organizat un eveniment de susținere a Alinei Țăruș – tânăra bolnavă de cancer, care a plecat deja în Turcia. Am organizat o adevărată campanie: i-am chemat pe studenții mei de la Școala Focului și i-am adunat, în câteva minute, pe toți oamenii care se ocupă de fire-show. Am adunat 2154 de lei și 3 dolari.

Ne puteți admira la prima ediție a emisiunii „Românii au Talent”, din acest sezon!”

Foto: viewbug.com, Day Off

Distribuie articolul: