După o relaţie de cinci ani, în care ei erau pentru toţi cuplul fericit şi perfect, au divorţat. Karizma a ales să pună punct relaţiei în care se afla alături de Alexandru Grosu şi să nu se mai testeze reciproc. Cât de grea a fost această cale şi cum a ajuns să înţeleagă că nu mai poate să iubească acest bărbat am aflat chiar de la ea.

De obicei oamenii nu vor să vorbească despre divorţ pentru că fiecare se teme să dea faţă-n faţă cu adevărul şi să recunoască că n-a mers totul aşa cum s-au aşteptat. Mai ales când este vorba despre o căsătorie de scurtă durată, cum a fost la noi. Toţi încep să te critice, dar tu nu vrei ca cineva să te judece pentru pasul pe care l-ai făcut. Oamenii pur şi simplu obişnuiesc să te critice mult, mai ales când te afli în febra divorţului.

Poate peste un timp o să fiu pregătită să spun totul,  dar acum pot doar să zic că atunci când te căsătoreşti îţi doreşti să fii alături de omul pe care l-ai ales pentru toată viaţa. Să fii mireasă pentru totdeauna, nu de câteva ori.

Eu am ales să fac această schimbare, pentru că  nu mă mai simţeam comod în această relaţie şi nici lui nu-i era confortabil. Cred că a fost o alegere corectă şi făcută la momentul potrivit. Ca să nu ajung în această situaţie peste vreo zece ani, când n-am mai putea divorţa atât de frumos.

 

 

 N-am plâns, pentru că ştiam că aşa e corect şi n-avea de ce să-mi fie milă de mine cu toate că a fost destul de greu, dar am cântărit foarte mult, a fost un test pentru mine şi pentru el. Ne testam reciproc. Tot ceea ce făceam eu, făceam pentru el şi invers. Lucrurile care mergeau bine erau trecute la categoria reuşitelor, iar celelalte – la neajunsuri. Apoi, după ce cântăreşti lucrurile, te întrebi dacă poţi trăi cu aceste neajunsuri.

Eu înţeleg că poţi educa bărbatul de lângă tine să-şi strângă ciorapii şi să facă unele lucruri din astea mărunte, dar sunt lucruri care nu se schimbă. Spre exemplu – trăsăturile  de caracter, faptul că suntem diferiţi. La început crezi că te vei obişnui, dar cu anii realizezi că nu poţi să treci peste aceste lucruri. Îţi dai seama că ritmul tău încurcă ritmului lui şi ritmul lui îţi pune piedici ţie.

Mi-a fost destul de greu să-i zic aceste cuvinte, ştiam că doare să spui cuvinte dureroase omului la care încă ţii, pe care încă-l mai iubeşti. Dar a trebuit să fac acest lucru, în momentul în care simţeam că nu mai pot trăi în rutina asta.

N-a fost o decizie spontană, de la o ceartă: „gata, nu mai vreau să fiu cu tine!”, a fost ceva gândit.

N-am spus că am rămas prieteni cu Alexandru, pur şi simplu, am rămas în relaţii bune. Am rămas într-o relaţie în care putem să ne telefonăm şi să ne punem întrebările pe care le avem de pus, pentru că au mai rămas multe chestii care încă ne unesc. Am mai ieşit şi la cafea, ca să discutăm anumite chestii, ne întrebăm ce fac părinţii, pentru că am fost în relaţii bune. Îmi dau seama că nu putem fi prieteni la cataramă şi, în general, nu cred într-o prietenie dintre un bărbat şi o femeie după ce au fost iubiţi. Deocamdată, suntem în relaţii omeneşti, dar nu ştiu ce va fi atunci când în viaţa fiecăruia va apărea altcineva, probabil că lucrurile se vor schimba, dar cred că până atunci vom rezolva toate problemele între noi.

 Voi fi gata de o relaţie nouă atunci când mă voi îndrăgosti sau, mai bine zis, când voi iubi iarăşi. Iubirea n-are nevoie de timp, ea vine pe neaşteptate, ea nu bate la uşă. Eu cred că orice femeie simte când a întâlnit bărbatul potrivit.

Daaaa! Sigur, l-am iubit, a fost iubire, dragoste. A fi îndrăgostit este perioada cânt totul ţi se pare ideal. Dar iubire este atunci când tu vezi neajunsurile omului şi încerci să lucrezi cu ele sau să le accepţi. Când iubeşti, deja înţelegi dacă este sau nu acest om pentru tine. Alexandru a fost pentru mine şi eu aş fi putut să trăiesc cu el, doar că momentul în care s-au calmat apele după nuntă şi am intrat în rutina vieţii, am realizat că lucrurile nu merg cum voiam eu şi pe mine mă trăgea înapoi ceva. Totul îmi mergea mai greu şi eu am dat vina pe mine, că ofer prea mult timp familiei şi ceva mă stopează şi atunci am zis: „nu e bine aşa, eu nu voi reuşi să fac niciodată nimic”.

Vorbesc cu multă căldură despre Alexandru pentru că el a fost foarte cald cu mine şi lumea nu vrea să înţeleagă anumite lucruri. Unii cred că, dacă am divorţat, înseamnă că ne urâm unul pe celălalt sau că a fost altcineva între noi. Vorbesc cu căldură despre el, pentru că a fost decizia mea de a ne despărţi, ca să nu ne mai chinuim unul pe celălalt. El este un bărbat bun, doar că am realizat că nu e pentru mine.

Nu cred că am mai putea fi împreună cândva, nu cred. Dar, pe de altă parte, eu sunt omul care spune „niciodată nu spune niciodată”. Acum nu cred, pentru că am un gol în suflet, care nu poate fi umplut cu un „poate” de viitor. Dar ştiu bine că ne-am făcut concluzii din această relaţie şi am înţeles ambii ce vrem de la o viitoare relaţie. Acum eu am înţeles foarte bine ce fel de bărbat îmi doresc eu.

Află aici când Karizma îşi va face o schimbare de look şi de ce.
 

 

Distribuie articolul: