Dosarul pornit în cazul tinerei de 25 de ani, Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma tragicului accident rutier de pe Viaduct, a fost transmis la Procuratura generală din Chișinău. Aceasta a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii.

Confirmăm parvenirea cauzei la Procuratura municipiul Chișinău, în temeiul articolului 289 din Codul de procedură penală, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată. Prin urmare, procurorul urmează să emită o soluție pe caz în termenul legal de cel mult 15 zile”, a declarat Violina Moraru.

Organele de urmărire penală au inițiat un caz penal după ce tânăra de 25 de ani, Marcela Paladi a fost strânsă între 2 mașini în timp ce încerca să pună triunghiul reflectorizant pentru a anunța alți șoferi de un accident mai puțin grav, în care fusese implicată mai devreme. Accidentul tragic a avut loc în noaptea de 5 spre 6 februarie pe Viaduct.

Potrivit șefului Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, șoferul și-a recunoscut vina: „s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”.


„Expertiza medico-legală de constatare a tuturor circumstanțelor de sănătate a doamnei urmează să fie finalizată de Comisia medico-legală, doar după externarea ei din spital. Nu este o chestie legată de noi, este o chestie legată mai mult de segmentul medical și, prin actul de externare, ei fac concluzia. La fel, așteptăm și expertiza tehnico-științifică a mijlocului de transport care a fost implicat în accident. Ulterior, urmează ca dosarul să fie expediat în instanța de judecată (…). Șoferul nu a negat, el și-a recunoscut vina. I-a fost înaintat statutul procesual corespunzător. Este un locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a eschivat. El s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.


Conform articolului 264 din Codul penal, care se referă la încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, în cazul în care șoferul va fi recunoscut vinovat pentru producerea accidentului, acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Tânăra a povestit, din spital, că a vrut să atenționeze alți participanți la trafic de pericol, „dar din păcate, pe ea nimeni nu a mai reușit să o avertizeze măcar printr-un claxon”.