A doua etapă a proiectului „JURNALIST ÎN ROMÂNIA” a început luni, 06 aprilie 2015, la TVR Cluj. Sub genericul „ACASĂ ÎN EUROPA – multiculturalismul", şase jurnalişti din Republica Moldova, Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia şi Ucraina, alături de reporteri şi cameramani de la TVR Cluj vor realiza reportaje care vor prezenta publicului modele europene de succes implementate în Transilvania. Reportajele vor avea ca subiecte caracterul unic al Clujului dat de specificul multicultural al regiunii, dar şi de modul în care comunităţile care trăiesc aici au reuşit să interacţioneze, să coabiteze şi să îşi dezvolte o cultură proprie.

Reportajele realizate în cadrul acestei etape vor fi prezentate la sfârşitul lunii mai în cadrul a două conferinţe organizate la Chişinău şi Comrat (capitala UAT Găgăuzia), dar şi în cadrul unor emisiuni de televiziune transmise concomitent de canalele TVR şi de studiourile TV din ţările participante.

„JURNALIST ÎN ROMÂNIA” este un proiect al Studioului Teritorial de Televiziune TVR Cluj, care a început în toamna anului trecut şi care îşi propune să pună în contact cu realităţile din România jurnaliştii din ţări extracomunitare (Republica Moldova, Ucraina, Serbia), dar și state membre ale Uniunii Europene.

Proiectul se derulează pe parcursul unui an, iar la finalul acestuia TVR Cluj, în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă Basarabia, va organiza o gală în cadrul căreia toate reportajele realizate vor fi jurizate de profesionişti din mass-media şi cinematografie.

Distribuie articolul: