Se fac patru luni de când jurnalista Marina Pânzaru locuiește cu familia sa în orașul Portimao, Portugalia. După 11 ani de TV7, a decis că a venit timpul să înceapă o viață nouă. Colega noastră de breaslă le-a povestit jurnaliștilor de la Europa Liberă cum decurge o săptămână obișnuită în Portugalia. Noi am extras aspectele ce țin de condițiile de acolo. Aflăm că „E o plăcere să circuli cu autobuzul. Pasagerii intră pe ușa din față și coboară pe ușa din spate. Achitarea se face la intrare. Fiecare își ia tichetul, iar autobuzul pornește doar când toți pasagerii au luat loc. Șoferul nu are dreptul să ia mai mult de 5 persoane în picioare. Foarte rar ai șansa să rămâi în stație, așteptând următorul autobuz.”

Familia Marinei cumpără de-ale gurii la piață. Iar despre piața din Portimao aflăm că nu seamănă deloc cu cea din centrul Chișinăului.

„Aceasta se află într-o clădire bine amenajată. Fiecare comerciant își are locul de vânzare. Totul este curat. Tot aici este un spațiu destinat copiilor. Până părinții fac cumpărături, micuții se pot juca în voie. Noi ne-am cumpărat legume, fructe și bineînțeles pește. Este o varietate extraordinară de pește și fructe de mare. Pur și simplu îți fug ochii și vreai să cumperi totul. Eu fiind o amatoare a produselor de mare, niciodată nu ies din piață cu mâinile goale.”

Citește și: Jurnalista Natalia Morari despre plecările de la Propaganda: „Simt pe propria mea piele exodul de oameni”

Judecând după cele relatate, realizăm că Marinei îi place mult prea mult în Portugalia și că Republica Moldova a mai pierdut un jurnalist bun. Mai multe detalii despre o săptămână obișnuită din viața unei familii din Moldova, care s-a mutat cu puțin timp în urmă peste hotare, citiți aici: europalibera.org.

 

Distribuie articolul: