Jurnalista Elena Robu, realizatoarea emisiunii „Alb&Negru”, difuzată pe UNIMEDIA își anunță plecarea în Franța. Jurnalista nu părăsește domeniul de activitate, mai mult, promite să păstreze și emisiunea, doar că va încerca de acolo să construiască punți între diaspora moldovenească și cei rămași acasă. Iată cum.

„Toamna aceasta îmi aduce multe schimbări. Emisiunea Alb&Negru, care face în curând 4 ani de la lansare și pe care tradițional o urmăreați de luni până joi la ora 16.00 LIVE pe UNIMEDIA va avea alt format de acum încolo. Îmi voi desfășura activitatea mea de jurnalist în Franța de unde voi putea fi mai aproape de diasporă pentru a vorbi despre problemele, visele, trăirile pe care le au moldovenii noștri stabiliți în străinătate.

elena robu

Toată activitatea mea pe care o realizam la Chișinău, o transfer în Franța, pentru a eficientiza și mai mult ceea ce Diaspora încearcă de ani buni să aducă la cunoștința conaționalilor de acasă. Îmi propun să construiesc o legătură informațională mai strânsă între ceea ce se întâmplă în Europa și în Moldova. Vreau o apropiere a direcției europene de dezvoltare a țării, pentru că e unica oportunitate de dezvoltare. Asta pentru a adăuga transparență lucrurilor care ni se întâmplă în țară, pentru a înțelege mai bine oportunitățile pe care le are Moldova în dezvoltarea sa europeană. În sfârșit, pentru a vorbi și mai mult despre fărădelegile care se întâmplă în republica noastră și pe care nu le putem combate doar cu vocea poporului rămas acasă”, notează pe blogul său ElenaRobu.md.

Jurnalista precizează că a analizat foarte bine tot ce se petrece în societate, a încercat să vină chiar ea cu schimbări, însă și-a dat seama că majoritatea încercărilor cetățenilor de a schimba cea s-au soldat cu eșecuri. Chiar dacă își schimbă reședința, Elena Robu declară că va rămâne în serviciul cititorilor care îi cunosc activitatea jurnalistică de peste 15 ani.

„În continuare UNIMEDIA și blogul meu, www.elenarobu.md, rămân în serviciul cetățenilor și fac un pas înainte spre o altă etapă în dezvoltarea jurnalismului în Moldova. În continuare rămâne în mine acea singură credință – românească și voi contribui, ca și până acum, la promovarea valorilor românești/europene”, mai scrie Elena.

Îi dorim jurnalistei, oriunde s-ar afla, mult succes în activitate!