Viața Anna stă să se schimbe radical. O minune de fetiță va apărea în viața ei și a șotului său. Spune că este nerăbdătoare și că nu o sperie deloc nopțile nedormite.

Despre cum s-a schimbat viața jurnalistei de când este gravidă, dar și cum arată acum programul ei de activitate află din interviu.

Îți mai amintești cum a fost momentul când ai aflat că ești însărcinată, ce ai simțit?

 Nu voi uita niciodată acea zi. Sarcina a fost una planificată, așa că eu și soțul meu așteptam cele două liniuțe. Era doar o chestiune de timp. Am mers după test singurică la farmacie, fără să îi spun, după o noapte în care pur și simplu mă simțeam însărcinată. Am trăit un sentiment ciudat atunci. Eram convinsă că voi avea în față un rezultat pozitiv, lucru care s-a întâmplat. Am început să sar în sus de bucurie când am văzut liniuțele, la propriu. Săream în sus, mă uitam la liniuțe, săream în sus, mă uitam la liniuțe, ritual însoțit de lacrimi de bucurie. Simțeam că trăiesc un miracol.

Cum crezi că te vei descurca în rol de mămică?

 Excelent! Serios vorbind, nu cred că pot ști cum va fi, însă ard de nerăbdare să mă văd în acest rol. Nu mi-am stabilit niște standarde, dar fac tot ce îmi stă în puteri ca să mă pregătesc așa cum se cuvine, ca să îi pot oferi Emmei tot ce e mai bun. Citesc foarte multe cărți despre nou-născuți și copii, merg la seminare tematice. Mă pregătesc să o înțeleg pentru a putea răspunde nevoilor ei.

anna smolnicțchi

Foto: Irina Spinei Photography

Cum au fost aceste luni, ai fost o norocoasă fără pofte, sau i-ai dat bătăi de cap soțului?

În primele luni nici nu puteam vorbi despre pofte, pentru că am trecut printr-o toxicoză de sarcină teribilă. A fost destul de dificil, așa că mă rezumam, în mare parte, la supe acrișoare și la pireu din cartofi. Vara, îmi era poftă de fructele de sezon care urmau să apară, adică nu îmi doream nimic ieșit din comun – doar fructele care urmau să se coacă în cel mai apropiat timp. În al treilea trimestru, pur și simplu îmi este poftă de mâncare. Nimic exotic, deci soțul meu doarme liniștit. Un timp eram disperată după burger-ii vegani. Sunt vegetariană și am grijă la ce mănânc, de aceea nu admit excese. Cea mai mare perversitate culinară care îmi mai scapă uneori sunt plăcintele, iar aluatul chiar trebuie evitat în sarcină.

 Ți-ai schimbat regimul alimentar de când ești gravidă?

Am pornit să îți povestesc mai sus că încerc să evit aluatul. Până la sarcină, mâncam destul de mult dulce, acum mănânc plăcinte și checuri doar la mamele mele în ospeție. Foarte, dar foarte rar, mă răsfăț cu un macchiato sau un capuccino și o brioșă. Acum că sunt însărcinată mănânc și mai multe verdețuri, sfeclă roșie, fructe. Cina, deseori, se rezumă la salate. Fibra ajută la digestie, în plus îmi dă energie, așa că salatele sunt prezente la fiecare masă.

22550063_10155080046618519_3097683322119396795_n

 Te sperie gândul că se apropie nopțile nedormite și schimbatul scutecelor?

Nici nu îmi pun problema, adică nu mă gândesc la asta. Principalele mele preocupări sunt nașterea, alăptatul la sân în primele zile de viață ale Emmei, îngrijirea ei. Avem totul pregătit pentru venirea pe lume a micuței și sunt atât de încântată, atât de nerăbdătoare. Nu pot dormi nopțile, mă chinuie insomnia. Am ajuns să scriu articole și la 3 noaptea. Nu mă gândesc la ea ca la un factor care îmi va perturba viața, care îmi va da lumea peste cap și îmi va împiedica activitatea profesională. Dimpotrivă, mă gândesc la Emma ca la un miracol de care vreau să am grijă. Mi-am schimbat extrem de mult modul de viață, deși ea încă nu s-a născut. Mi-am clădit programul așa încât să îi pot fi alături.

FA4A4562-2

Foto: Irina Spinei Photography.

 Ești o graviduță activă?

 Da, cred că da! Nu mi-am luat concediu de maternitate, deși medicul de familie a zis că ar fi trebuit să fac asta încă acum 3 săptămâni. Fac chiar mai mult sport decât până la sarcină, practic în fiecare zi. Acum că lucrez de-acasă, e ușor să includ în programul meu zilnic o oră de sport. Antrenoarele mi le aleg singură, pe YouTube. Amy, Lucy, Anna au și ele copii, așa că îmi pun încrederea că știu ce fac și că orele de sport cu ele nu au cum să îmi facă rău. Dimpotrivă, mă simt o graviduță sprintenă, într-o formă fizică bună.

Fiind jurnalistă ești obișnuită cu un regim mai alert, cum crezi că va arăta programul tău după naștere?

Iarăși, nu fac planuri. Știu sigur că voi continua să scriu dacă Emma mă va lăsa. Mai pot spune doar că, cel puțin în primul ei an de viață, vreau să îi fiu eu alături. Nu bona, nu bunica…Mă bucur că Dumnezeu a aranjat lucrurile într-un mod care să îmi permită acest lucru, mă simt o norocoasă. Și în general, sunt om foarte fericit!

Citește și: Jurnalista Anna Smolnițchi, condusă în fața altarului! A purtat voalul mamei ei (Foto)

Distribuie articolul: