O campanie gandul.info „Why don’t you come over”, a pus pe jar mai multe publicaţii şi televiziuni din Marea Britanie. Campania vine ca reacţie, după ce guvernul britanic a iniţiat o campanie de descurajare a emigranţilor din România şi Bulgaria. Publicaţia românească a afişat mai multe mesaje de încurajare a românilor de pretutindeni, ca, de exemplu, mesajul: „Jumătate dintre femeile noastre arată precum Kate, cealaltă jumătate – ca sora ei, Pippa”. Huffington Post din Marea Britanie a preluat afişul cu mesajul „Jumătate dintre femeile noastre arată precum Kate, cealaltă jumătate – ca sora ei, Pippa” şi a afişat o fotografie cu cele două surori Middleton.

Iar The Independent a dedicat un articol întreg campaniei de promovare a turismului românesc şi a culturii, ca reacţie la frica englezilor de „invazia” migranţilor români. Printre postările publicaţiei online gandul.info sunt: „You have bad weather, no jobs, no houses? That sounds bad. Why don’t you come live here instead?” – Aveţi timp urât, şomaj, nu aveţi o locuinţă? Rău… De ce nu veniţi să trăiţi aici? ori „Charles bought a house here in 2005. And Harry hasn’t been photographed naked once.” – Charles a cumpărat o casă aici în 2005. Şi Harry nu a fost niciodată fotografiat gol.

Campania gandul.info a început odată cu declaraţiile oficialilor britanici privitor la instituirea, până la sfârşitul acestui an, a unor restricţii pentru acordarea de vize pentru români şi bulgari.

Distribuie articolul: