Dacă nu aveţi timp suficient pentru a consacra pregătirii bucatelor, vă propun să gătiți – Julienne! Repede şi gustos.
Julienne – este o noţiune franceză, şi la francezi înseamnă modul de tăiere a legumelor. Oricum, ne place mult Julienne-ul pe care obişnuim să-l vedem pe mesele noastre şi există o varietate de metode de al prepara. Reţetă

Preţul unei porţii : 20 lei

Ingrediente pentru 4 porţii :

  • 500 gr fileu de pui
  • 300 gr ciuperci proaspete sau tăiate conservate
  • 400 ml frişcă 30 % grăsime
  • 200 gr caşcaval
  • 2 cepe
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • 4 linguri unt
  • foaie de staniol

 

Mod de preparare:

Pregătim carnea de pui. Fiecare bucată de piept se spală bine, se usucă cu un prosop de hârtie, se taie de-a lungul în două părţi egale. Se bat bucăţile de carne cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper şi se unge pe ambele părţi cu unt.
Pregătim din foaia de staniol patru coşuleţe. Punem în fiecare coşuleţ câte o felie de fileu de pui pregătit, le fixăm, dacă este necesar cu scobitori, pentru ca să-şi păstreze forma la coacere.

Punem coşuleţele cu carnea pregătită în frigider, până preparăm umplutura.
Tăiem ceapa cubuleţe mici. Călim puţin unt în tigae. Răsturnăm în tigae toată ceapa şi lăsăm să se călească până se face moale. Adăugam în tigaia cu ceapă ciupercile tăiate felii subţiri. Lăsăm vreo 10 minute la foc mediu. Apoi mai adăugăm în tigaie două linguri de făină şi amestecăm în continuu până se căleşte puţin făina, adăugam 400 ml de frişcă.

Se fierbe până când sosul este legat.

Luăm de pe foc tigaia şi lăsăm să se răcească puţin.

Scoatem din frigider coşuleţele cu fileul de pui pregătit şi le punem într-o tavă. Umplem fiecare coşuleţ cu sosul din ciuperci. De asupra fiecărui coşuleţ presurăm abundent caşcaval ras.

Punem tava cu Julienne la cuptor, până caşcavalul se topeşte şi prinde o crustă rumenă.

Julienne-ul se serveşte fierbinte şi fără garnitură. La dorință puteţi folosi legume proaspete.

Poftă bună!

Distribuie articolul: