Grădinițele din R. Moldova nu dispun de cărți și jucării creative pentru dezvoltarea copiilor. Un studiu UNICEF relevă că fiecare al 4-lea copil din Moldova crește fără jucării și cărți. Jucăriile LEGO și DUPLO recunoscute la nivel internaţional pentru faptul că stimulează dezvoltarea intelectuală şi socială a copiilor vor fi donate în peste 500 de grădiniţe din ţară. Copiii de la grădinița Nr 1 și Nr 2 din satul Bulboaca, r-l Anenii Noi, au primit astăzi un set de jucării de marcă LEGO și DUPLO, ca parte a unui proiect de parteneriat public-privat dintre UNICEF și Fundația LEGO, cu suportul Ambasadei Danemarcei în R. Moldova și Ministerul Educației.

În total, peste 57, 000 de copii, inclusiv copii cu nevoi speciale, din 517 de grădinițe și centre comunitare din țară vor primi astfel de jucării în valoare totală de 1 milion și jumătate de dolari. Jucăriile vor fi distribuite de către Ministerul Educației și vor ajunge la grădinițele din cele mai sărace localități ale republicii.

Aceasta este a doua tranșă în cadrul proiectului de asigurare cu jucării cognitive a instituțiilor preșcolare din Republica Moldova. Anul trecut alte 400 de grădinițe au primit asemenea jucării de care au beneficiat în jur de 27,000 de copii.
În Moldova sunt 1440 grădinițe. 22% din copiii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani nu sunt încadrați în învățământul preșcolar.

Distribuie articolul: