Jose Carreras, celebrul tenor ce va susţine în iarnă un concert la Bucureşti, celebrează zilele acestea 25 de ani de la înfiinţarea fundaţiei sale – „Fundaţia Internaţională Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei”! Cu această ocazie, artistul şi echipa sa au lansat un documentar emoţionant şi combativ denumit „La Fleur. Josép Carreras and the fight against leukaemia”.

Documentarul împotriva leucemiei lanast recent de Jose Carreras a fost regizat de Xavier Bosch şi a fost realizat cu sprijinul unor personalităţi majore, cum ar fi tenorii Placido Domingo şi Jonas Kaufman, soprana Anna Netrebko, fostul ministru Felipe Gonzales şi medicii Ciril Rozman, Albert Granena şi Dean Buckner, de la „Fred Hutchinson Cancer Research” din Seattle.

Jose Carreras este fondatorul şi presedintele „Fundaţiei Internaţionale Jose Carreras pentru lupta împotriva leucemiei”, pe care tenorul spaniol a fondat-o în 1988, după recuperarea sa aproape miraculoasă din cumplita boală. Puţină lume ştie însă că artistul a învins această boala cu ajutorul altui tenor celebru, Placido Domingo.

După înfiinţarea findaţiei, lupta împotiva leucemiei a devenit una dintre priorităţile artistului, reuşind să strângă până în prezent peste 71 de milioane de euro donaţii.

 

În vara lui 1987, o leucemie galopantă l-a determinat pe Jose să renunţe la activitatea scenică, medicii dându-i doar 10% şanse de supravieţuire. După transplantul de măduvă efectuat în SUA, artistul a revenit la Barcelona. În acea perioadă, tratamentele costisitoare, dar şi desele călătorii făcute în SUA i-au secătuit mare parte din avere. În ajutorul său a sărit însă o fundaţie din Madrid, care oferea suport financiar suferinzilor de leucemie. Graţie acestui ajutor, Jose s-a vindecat.

Sursa: www.agentiadepresamondena.ro

Foto: www.theage.com.au

 

Distribuie articolul: