Ne convingem în fiecare zi că noțiunea de „dizabilitate fizică” este utilizată incorect în raport cu oamenii și spunem asta, pentru că omul este cea mai adaptabilă ființă din Univers. Povestea motivațională a amercancei despre care vă vom povesti mai jos, continuă să inspire oameni din întreaga lume. S-a născut fără brațe, dar a reușit să devină pilot de avion și să obțină două centuri negre la Taekwondo. A devenit fericită prin luptă și multă muncă zilnică. Cu sine.

Jessica Cox s-a născut fără brațe, ca urmare a unei modificări genetice extrem de rare, însă acest lucru nu a oprit-o să-și trăiască viața la maxim. Părinții au fost cei care au ajutat-o pe să-și accepte starea fizică și să facă imposibilul cu ceea ce a primit de la Dumnezeu.

foto: rightfooted.com

foto: rightfooted.com

De fapt, a experimentat în viață mai mult decât a făcut-o fiecare dintre noi. Poate conduce mașina, poate cânta la pian și chiar conduce un avion și toate astea – fără brațe, ci doar cu picioarele. Mai mult decât atât, Jessica se îngrijește singură, se alimentează, scrie, muncește, operează singură cu PC-ul și își pune lentilele de contact tot de una singură. N-a fost un copil pasiv, ci a practicat înotul și dansul, alături de alți copii. Atunci când a dansat pentru prima oară pe scenă, spectatorii au scăldat-o în băi de aplauze.

foto: parismatch.com

foto: parismatch.com

În 2008, și-a luat licența de pilot-sportiv, ajungând în Guinness Book pentru faptul că a devenit prima femeie pilot lipsită de ambele brațe. Vă întrebați cum a reușit acest lucru? Cea mai mare frică a acestei femei a fost zborul. Cerul a speriat-o întotdeauna, însă a primit-o cu cea mai mare plăcere. După 3 ani de antrenamente aproape zilnice, Jessica a reușit să devină pilot de avon. Cel mai greu a fost să găsească un avion din cabina căruia să-i fie comod să conecteze toate butoanele. Cel mai comod dintre avioane s-a dovedit a fi modelul Ercoupe-415С. Acum, a devenit ea însăși instructoare de zbor, iar primul său elev, la fel ca și ea, a urcat în cabina avionului fără brațe.

foto: rightfooted.com

foto: rightfooted.com

S-ar părea că dizabilitatea a oprit-o să-și găsească fericirea în viață, însă nu este nici pe departe așa. În 2012, s-a căsătorit cu Patrick –  fostul ei instructor de Taekwondo, care a ajutat-o să obțină două centuri negre. A început să fie antrenată de acest bărbat încă de la vârsta de 10 ani. Atunci, Patrick i-a pus condiția fetei să nu cedeze niciodată și ea nu a cedat! Și-a primit prima centură după 4 ai de antrenamente serioase, din partea Federației Internaționale de Taekwondo. Pentru că a practicat acest tip de sport și la universitate, s-a pricopsit cu încă o centură neagră. Taekwondo-ul a învățat-o să fie insistentă, să se iubească pe sine și să posede un moral imbatabil.


Jessica a renunțat pentru totdeauna la proteze, pentru că îi creau disconfort și îi impuneau restricții de mișcare, de aceea le-a abandonat pentru totdeauna.

Actualmente, cuplul locuiește în Arizona, SUA, iar Jessica, la cei 32 de ani ai săi, călătorește peste tot în lume, pentru a vorbi despre felul în care a luptat cu stereotipurile societății și a obținut de la viață tot ce și-a dorit, chiar dacă natura n-a fost prea darnică, ca să-i dea și brațe. A ajuns chiar și în Etiopia, pentru a promova drepturile persoanelor cu handicap.

foto: luminarya.com

foto: luminarya.com

Le recomand oamenilor cu dizabilități fizice să încerce să zboare. Această activitate îi va ajuta să scape de stereotipul conform căruia sunt limitate în acțiuni și nu-și pot atinge scopuri înalte”, mărturisește această femeie genială. În vocabularul său nu există expresia „nu pot”, ci doar „încă na-am reușit”.

foto: thepmshow.tv, interaksyon.com, rappler.com, karlenepetitt.blogspot.com

foto: thepmshow.tv, interaksyon.com, rappler.com, karlenepetitt.blogspot.com

Distribuie articolul: