La 28 octombrie, 18.00 în Filarmonica Națională va va avea loc concerul jazz-menului si chitaristului Enver Izmailov – unul dintre cei mai buni 100 de chitariști din lume, conform portalului muzical american DigitalDreamDoor. Enver Izmaylov este inventatorul propriei tehnici de interpretare la chitară.

În această seară Enver Izmailov va prezenta viziunea sa de etno-jazz în stilul “tapping”. Tehnica de interpretare inventată de el. Tehnica presupune sunete de chitara estecare sunt redate cu lovituri ușoare pe strunele instrumentului, combinate cu o interpretare inedită. În concert vor răsuna lucrări din jazz-ul tradițional, precum și piesele formației “Beatles” și hituri internaționale în aranjament de jazz. De asemenea vor fi auzite melodii din folclorul indian, oriental, tătar și balcanic.

Invitatul special a serii va fi unul dintre cei mai buni muzicieni din Moldova, instrumentistul, compozitorul și producătorul Alex Calancea.

Concertul lui Enver Izmailov este primul din seria de spectacole sub genericul “Faces of friends – Jazz Edition”. Această serie de concerte filarmonice va aduce muzicieni de jazz cu renume din întreaga lume. Proiectul se va desfășura în perioada octombrie-mai. Fiecare ultima zi de luni a lunii, pe scena Filarmonicii vor evolua artiști din Ucraina, România, Rusia, Statele Unite, Olanda și Elveția.

Acest proiect este conceput și realizat de Asociația de Creație “Festival”, cunoscută prin festivalul de la Cahul “Faces of friends”.

Distribuie articolul: