Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, moldovenii din Luxemburg și Paris au avut parte de un recital live inedit al interpretei Geta Burlacu. Alături de Petru Hăruță, Geta le-a cântat conaționalilor în două evenimente organizate de asociația Connexions Moldavie, cu sprijinul Biroului pentru Relații cu Diaspora. 

În premieră, un eveniment pentru diaspora moldovenească din Luxemburg – un concert de jazz suținut de Geta Burlacu și Petru Hăruță pe 12 ianuarie curent. Aflată în premieră în această țara, Getă a reușit să încânte publicul prezent prin talentul și pasiunea ei pentru jazz creând o atmosferă caldă și prietenoasă, acompaniată fiind de Petru Hăruță la trompetă și Darius Ovidiu Pană la pian. Interpreta a adus pe scenă piese clasice de jazz dar și adaptări neașteptate, precum un colind jazz sau cântecul popular “Sanie cu zurgălăi”, adaptat pe ritmuri americane.

 Geta Burlacu in Luxemburg

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, domnul Mihai Gribincea, a salutat publicul ținând să sublinieze bunele relații moldo­luxemburgheze și să reafirme cursul ferm pro­european al Republicii Moldova. A fost prezent la eveniment și Consulul Onorific al Republicii Moldova, Michal Wittman, care a și participat la organizarea evenimentului. Cocertul a fost urmat de o degustație de vinuri moldovenești oferite de Ambasada Republicii Moldova în Belgia.

 Petru Haruta in Luxemburg

La Paris, evenimentul organizat de asociația Connexions Moldavie a debutat cu un recital al tinerelor talente originare din Republica Moldova, Corina Cuniuc și Daniela Rogovschi, studente la Academia Internațională de Comedie Muzicală din Paris. O surpriză plăcută a fost și prestația neașteptată a micului pianist, Darius Omoz. Recitalul Getei Burlacu din Paris a luat o notă mai deosebită, grație lui Petru Hăruță la trompetă, Darius Ovidiu Până la pian, Adrian Receanu la clarinet și cunoscutul intrumentist român de jazz, Leonard Bucur, la contrabas. O trupă profesionistă care a transformat sala teatrului Le “Passage vers les Etoiles” pentru câteva momente într­un veritabil local de jazz parizian. Getă și colegii ei de scenă au improvizat ritmuri și tempouri nebune trecând prin jazz clasic până la muzică tradițională.

 Geta Burlacu la Paris

În final, ambasadorul Republicii Moldova în Republică Franceză, domnul Oleg Serebrian, a mulțumit artiștilor pentru prestația superbă pe care au avut­o, salutând publicul și urându­le tuturor La Mulți Ani! Evenimentul a fost urmat de un cocktail cu degustație de vinuri și produse românești.

Distribuie articolul: