Dacă alți bărbați le motivează pe soțiile sau iubitele lor să slăbească, pentru ca relația lor să meargă bine, soțul interpretei ruse Jasmin, se pare, a fost împotriva faptului ca vedeta să dea jos cele 20 de kilograme acumulate în timpul celei de-a doua sarcini. Într-un interviu acordat portalului tele.ru, vedeta a dezvăluit mai multe secrete din bucătăria sa și din ritualul său zilnic de înfrumusețare și îngrijire a corpului. 

Despre faptul că a slăbit timp de un an cu tocmai 20 de kilograme, Jasmin intenționează să scrie chiar și o carte!

Soțul meu a fost împotriva faptului că trebuie să slăbesc, dar când a văzut că e pur și simplu vital să fac asta, a fost alături de mine. După nașterea Margaritei, credeam, la fel ca și multe alte femei, că celulita va dispărea, dar n-a fost așa. Nu, nu eram obeză, dar mă învăluia nostalgia atunci când scoteam din dulap rochiile mele mai vechi. Am decis atunci să mă apuc de slăbit și am adoptat, inițial, o dietă cu proteine. Am slăbit circa 8 kilograme în câteva luni. M-am bucurat nespus, dar aici, slăbitul se terminase. Am încercat apoi o serie de alte diete: cu hrișcă, chefir și altele, însă în zadar. 

Am decis să merg la un dietolog care i-a ajutat și pe alți artiști să slăbească. Margarita Koroliova mi-a amintit despre o regulă importantă: organismul nu trebuie să fie stresat, iar dietele nu fac decât să înrăutățească situația. Organismul nostru e inteligent: dacă vede că nu-i ajunge energie, își adună singur rezervele necesare.

Atunci când începeți să vă alimentați sănătos, activitatea organismului se echilibrează. Problema femeilor este că se gândesc mereu că mâncarea sănătoasă este neapărat scumpă. Pot spune un singur lucru: alimentația sănătoasă e accesibilă oricui. Ziua mea nu începe cu stridii și nu se încheie cu homari. Consum carne de găină, pește, fructe, legume și verdeață

Un alt element foarte important este respectarea regimului alimentar: în fiecare zi trebuie să avem trei mese depline și câteva gustări foarte ușoare. Nu trebuie să consumați același fel de mâncare de două ori pe zi sau câteva zile la rând. 

Pentru mine, mesele de sărbătoare, organizate în familie, sunt adevărate provocări. La fiecare sărbătoare, familia noastră mare se reunește și organizează câte un ospăț pe cinste. Din păcate, noi, oamenii, ne demonstrăm starea socială doar dacă între farfuriile de pe masă nu rămâne pic de loc. Din toată masa, prefer să iau doar o bucată de vânătă, pentru ca să mă trezesc în formă a doua zi. Dimineața, mă laud pentru că am reușit să mă abțin de la o cină copioasă. A lucra asupra ta e o adevărată plăcere. 

Totuși, e imposibil să slăbești doar cu diete, pentru că organismul nu produce hormoni precum endorfina și serotonina doar din mâncare sănătoasă. Atunci când combini dieta cu mișcarea armonioasă, dispoziția se îmbunătățește. Activitatea fizică ne oferă energie să creăm lucruri mărețe.

Inițial, făceam antrenamente a câte jumătate de oră în fiecare zi, dar acum le-am redus la trei ori pe săptămână a câte 1,5-2 ore. Atunci când merg în călătorii, echipamentul sportiv îmi ocupă cel mai mult loc din bagaje. 

Am învățat-o și pe Margarita (fiica) să consume mâncare sănătoasă. O hrănesc cu ceea ce mănânc eu însămi. Acum îmi dau seama că dacă nu mi se dădeau pateuri sau pâine coaptă în copilărie, n-ar fi trebuit să mă chinui cu atâtea diete. La cei doi ani ai săi, Margarita nu știe ce înseamnă pateu sau chiflă, de aceea nici nu este atrasă de ele”, a mărturisit Sara Shor, în interviul pentru sursa citată.

Foto: Tele.ru

Distribuie articolul: