Despre manichiura tridimensioală am auzit deseori. Această tehnică de construcție a unghiilor false utilizând clei, aplicații și straturi de gel a fost actuală, o perioadă, însă a ieșit din tendințe foarte rapid. Manichiuristul japonez Hatsuki Furutani propune o altă versiune a unghiilor false: imprimadea în 3D folosind imprimante performante

Artistul japonez Hatsuki Furutani și producătorii de film din echipa +Ring au creat un spot video de promovare a tehnologiei grație căreia pe unghiile unei femei se pot transforma în adevărate construcții tridimensionale.

Folosind o imprimantă 3D, denumită „ProJet 660 Pro” și încărcată cu peste 521 de unghii false, artistul a creat o serie de sculpturi neordinare, cu grosimea de până la 0,56 mm.

Important este că lucrarea nu a solicitat din partea artistului niciun fel de grafică computerizată, pentru că toate elementele au fost lipite, detaliu cu detaliu. Fiecare dintre unghia tridimensională a fost construită din bucăți și apoi aplicată pe unghiile naturale ale modelului, până la obținerea aspectului așteptat.

„Viața este cu adevărat frumoasă, pentru că nu se oprește în loc niciodată”, spune artistul, pe final de film. Tehnologia imprimării 3D a unghiilor false cu siguranță că va influența fashionul următorilor ani!

TRANSFORMING from TRANSFORMING on Vimeo.

Distribuie articolul: