Într-un interviu acordat recent, pentru presa rusă, tatăl interpretei ruse Janna Friske a mărturisit că fiica sa a fost nevoită să plece în Los Angeles pentru tratamentul glioblastomului, din cauza refuzului primit de la medicii ruși.

Potrivit portalului rusinfo.info, Vladimir Friske, tatăl Jannei, a declarat: ”Pentru Janna s-au creat consilii ale medicilor, iar doctorii singuri ne spuneau să plecăm peste hotare. În rezultat, am ales o clinică foarte bună de diagnosticare, din Los Angeles – acolo unde, pentru fiecare pacient în parte este convocat un grup specializat de medici. Bani pentru un avion privat nu am avut, așa că la plecare, în aeroport, o așteptau paparazzii. Nu știu cine le-a spus că plecăm, poate că deriticătoarele din spital. În aeroport, Janna purta ochelari, dar a fost identificată după soț. ”

Tot el spune că Janna a învățat să fie o luptătoare încă din copilărie, pentru că a fost unul dintre gemenii pe care i-a născut soția acestuia. Deși al doilea copil nu a rezistat mult după naștere, Janna a supraviețuit, însă i-a fost mereu dificil să repete că a avut un frate mai mic, pe care l-a pierdut.

         

”Janna prețuiește fiecare clipă și a învățat încă de la naștere să trăiască pentru doi. În momentul în care a aflat diagnosticul, a spus că tot ce se întâmplă în viață e spre bine. Faptul că Jannei i s-a identificat boala în timpul sarcinii este absolut fals. Ea se simțea perfect, iar starea de sănătate îi era normală. Totul s-a întâmplat abia la două luni după nașterea lui Platon. Brusc, i-a fost greu să coordoneze mișcarea picioarelor, își pierdea orientarea în spațiu și leșina foarte des. Atunci când i-am spus să meargă la neuropatolog, Janna a spus că-l așteaptă pe Dmitri, pentru că nu iubește prea mult spitalele”, mărturisește bărbatul.

Chiar și acum, artista mai este pândită de paparazzi: ”Janna a încetat să mai citească tot ce se scrie despre ea, imediat de cum și-a aflat diagnosticul. Într-o carieră ca a ei, mereu s-au găsit răuvoitori.”

Despre maternitatea fiicei sale, Vladimir vorbește cu tristețe: ”Când Platon a împlinit patru luni, Janna a fost nevoită să plece peste ocean, așa că băiatul a stat, inițial, cu mine și cu bunica Jannei. Lui Platon îi arătam fotografii cu Janna și îi spuneam că ea este mama lui, iar el săruta și mângâia fotografiile de fiecare dată. Atunci când am plecat și noi la Los Angeles, Janna l-a luat în brațe și a spus că de dragul lui trăiește. Am închiriat o casă care este chiar peste drum de clinică. Acolo, Janna poate sta cu Platon atâta cât vrea, iar la proceduri este dusă cu căruciorul.”

Amintim că recent, medicii din Los Angeles au spus că peste 3 luni, este posibil ca Janna să revină la Moscova și să înceapă cursul de reabilitare. Dacă îl va depăși cu succes, va putea urca din nou pe scenă.

Foto: zn.by, 7days.ru.

Distribuie articolul: