Îi mulțumește Lui Dumnezeu pentru faptul că se simte mai bine, astfel că vrea să transmită mai departe estafeta binefacerii. Janna Friske planifică, împreună cu soțul său, Dmitri Shepelev, să realizeze o fundație de ajutorare a persoanelor bolnave de cancer. Despre acest lucru a comunicat tatăl interpretei, pentru RIA Novosti și KP.ru

Întrebat fiind despre cum se simte Janna acum, tatăl interpretei a spus scurt: „normal”, declarând, însă, că vedeta nu planifică să se întoarcă pe scenă, până la recuperarea sa totală.

Pentru KP.ru, însă, Vladimir Friske a mai adăugat: „Așteptăm și sperăm să se întoarcă pe scenă, dar acum nu ne arde de asta. Acum, Janna urmează un curs de reabilitare în Rusia, dar medicamentele oricum le cumpărăm din SUA. Dmitri este cel care ia legătura cu medicii și le explică de ce are nevoie Janna. Fiica mea își dedică tot timpul pentru tratament și pentru educația fiului. Nu pot afirma că face prea mult sport. Și așa este foarte încărcată cu activități. Maximum din ce-și poate permite este să meargă/alerge pe bandă. Acum, locuiește în afara orașului, respiră aer curat și aleargă foarte mult.”

Despre faptul că Janna Friske luptă cu un glioblastom, am aflat în luna ianuarie a anului trecut, după declarațiile oficiale, făcute de de soțul acesteia, Dmitri Shepelev. La insistența societății civile, organizația Rusfond, în colaborare cu un post național de televiziune, au organizat o un telemaraton de colectare a resurselor financiare destinate tratamentului Jannei în străinătate. Atunci, cele două instituții au reușit să colecteze circa 68 000 000 ruble, adică mult mai mulți bani decât i-ar fi trebuit Jannei pentru un tratament în străinătate. Atunci, vedeta a decis că o parte din bani trebuie să fie direcționați spre tratamentul copiilor bolnavi de cancer din Federația Rusă. 

Ei planifică să lanseze o fundație de binefacere. Foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor, comunică cu noi. Dmitri le povestește despre clinici, medici și medicamente. Se descurcă foarte bine cu asta”, a declarat Vladimir Friske, referindu-se la fiica și ginerele său. Bărbatul s-a referit la faptul că fondul va fi destinat ajutorării persoanelor bolnave de cancer. „Le mulțumim tuturor fanilor care au ajutat-o pe Janna să se trateze. Noi nu luăm cu mâinile acești bani. Janna doar îmi aduce un bon de transfer de la clinică, spre care vin bani de la Rusfond. Fondul ia achitarea tratamentului asupra sa. Nu înțeleg de unde se iau zvonurile cu privire la bani. Janna a împărțit banii primiți cu copiii bolnavi de cancer. Acum, odată cu devalorizarea dolarului, nu știu dacă banii adunați (circa 33 mln ruble) vor fi de ajuns pentru tratament. 

În luna aprilie a acestui an, fiul Jannei Friske și al lui Dmitri Shepelev va împlini doi ani. Despre nepotul său, Vladimir Friske a declarat: „Se pare că și Platon va deveni artist. Imediat de cum pornim muzica, începe să danseze. Îi seamănă leit mamei sale și îl atrag foarte mult instrumentele muzicale. A găsit, odată, două bețișoare pentru orez și a început să bată cu ele în farfurie. Părinții i-au dăruit tobe de Revelion. Acum vorbesc cu Dvs la telefon, iar el este alături de mine și desenează. Janna, însă, era foarte liniștită în copilărie.”

Amintim că Janna Friske a devenit populară după ce a devenit membră a trupei „Blestyachie”. În 2003, Janna și-a început cariera solo. A urmat, după aceasta, participarea la filmările producțiilor „Nochnoy Dozor”, „Dnevnoy Dozor” și „O chom govoryat mujchiny”.

Foto:  schlock.rustarslife.rumusring.ru

Distribuie articolul: