A trecut exact un an de când pe site-ul web oficial al Jannei Friske apărea o știre neașteptată. Imediat după aceasta, mass media rusești răspândeau știrea despre faptul că interpreta este grav bolnavă și că o poate salva doar un tratament în străinătate. Acum, când activitatea glioblastomului care i-a fost identificat, a fost blocată, Janna a venit cu un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru toți oamenii care i-au fost și încă îi mai sunt aproape. 

Am fost șocată de felul în care au reacționat oamenii la ceea ce s-a întâmplat cu mine. Altfel nu pot explica ceea ce am simițit. Dacă n-ar fi fost oamenii, aș fi stat acum pe un nor”, a declarat Friske, pentru rusnovosti.ru

Din spusele interpretei, oamenii de bună credință continuă să-i sune atât ei, cât și apropiaților său, pentru a le transmite urări de bine, sfaturi, dar și pentru a mulțumi pentru salvarea copiilor care a fost posibilă grație banilor pe care i-a oferit Janna, din resursele acumulate pentru tratamentul său. 

Dacă într-adevăr am reușit să ajut pe cineva măcar cu ceva, atunci sunt fericită. Îi voi ajuta pe oameni și în continuare cu tot ce voi putea”, a adăugat Janna Friske.

Janna s-a întors la Moscova toamna trecută, după un tratament dificil la New York și Los Angeles. Vedeta a parcurs o perioadă de reabilitare în Letonia, acolo unde a avut loc și încreștinarea fiului său, Platon. Artista evită să comenteze acum starea fizică în care se află, însă subliniază de fiecare dată că receptivitatea oamenilor a salvat-o de la moarte. 

Aș putea să le mulțumesc la nesfârșit oamenilor pentru faptul că au inimi mari. Sunt fericită că încă nu ne-am transformat în oameni răi și că putem compătimi, susține și ajuta pe cineva. Acest lucru este foarte important. Ceea ce contează acum este să nu pierdem în rutină ceea ce avem valoros în noi”, a mai adăugat interpreta, potrivit sursei citate. 

Despre glioblastomul Jannei Friske am aflat la începutul anului trecut. Declarația oficială a fost publicată pe pagina web a artistei chiar de către membrii familiei sale. La 20 ianuarie 2014, organizația „Rusfond”, în colaborare cu postul public național de televiziune din Federația Rusă, au lansat un maraton de colectare a resurselor financiare dedicate tratamentului Jannei în străinătate.

În perioada telemaratonului, au fost colectate 69 milioane, 787 de mii de ruble rusești. 32 de milioane de ruble au fost redirecționate, conform doleanței Jannei, către spitalele oncologice pentru copii din Federația Rusă.

Foto: cn-news.rulenta-news.com

Distribuie articolul: