Așa cum a promis acum câteva zile, câtăreața Susana Jamaladinova alias Jamala a lansat astăzi videoclipul oficial pentru piesa care a sensibilizat întreaga Europă - „1944”. Producția video impresionează la fel de mult ca și cuvintele.

Premiera mondială a videoclipului pentru piesa „1944” a avut loc în această dimineață, iar producția video, precum am meționat mai sus, este la fel de sugestivă ca mesajul din piesă.

Eroina principală a videoclipului este însăși interpreta, care apare în mijlocul unor scene care descriu prigoana, suferința și frica trăită de către tătarii deportați din Crimeea. De altfel, același mesaj este transmis și de versurile din „1944”, a căror autoare este Jamala.

Cântăreața spune prin această piesă o poveste personală, cuvintele fiind inspirate din amintirile străbunicii ei, care a fost deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari

Filmările pentru videoclip au avut loc timp de 3 zile, iar produsul final se bazează pe câteva scurtmetraje filmate în Carpați, zona Cernăuţi. Locația aleasă pentru este baza militară abandonată „Pamir”, situată pe vârful Muntelui Tomnatic, la altitudinea de 1565 deasupra nivelului mării.

Directrul și coregraful clipului este renumitul Anatoli Sachivko, iar cel care a ținut piept scenelor, cu camera în mâini, este cineastul Nikita Kuzmenko.

Foto: captură video

Distribuie articolul: