Iurie Sadovnic îşi lansează un nou album. Artistul şi-a exprimat bucuria pe pagina sa de Facebook: “În sfârşit, mai pot spune o dată: gândurile măreţe se realizează! Bucuria mea este să aduc în faţa dvs. un album muzical, întitulat “Evadare”. Nu mă întrebaţi de ce “Evadare” şi de ce s-a muncit şaşe ani…Ascultaţi acest album şi neapărat veţi găsi toate răspunsurile acolo – în muzica mea. Pentru mine, acest album este o poveste…Ne întâlnim în poveste! Audiţie plăcută!”
Iurie Sadovnic spune că nu se grăbește să facă piese cu duiumul sau pe nimerite. El zice că e artistul care meditează mult, până scoate ceva pe piaţă. “Vreau să nu-mi fie rușine în fața nepoților, pentru ceea ce am făcut”, ne-a mărturisit artistul. Legenda vie a muzicii folk își mai amintește de o replică, dintr-un interviu de acum 30 de ani. “Am spus: vreau ca atunci când voi îmbătrâni și voi sta pe o bancă în parcul central cu un ziar, să nu-mi fie rușine de trecători pentru viața și munca mea. Vreau să las în urmă valori, frumos și pentru asta, depun mult suflet și muncă în fiecare melodie”.

Albumul „Evadare” este al șaselea din cariera artistului. Iurie Sadovnicu, zis și Orheianu’, declară că s-a străduit să nu alunece pe valul muzicii comercialului și a non-valorilor. Interpretul a preferat să trăiască mai modest, dar să facă “o muzică de calitate, nu una care ar scoate bani doar dintr-un naș la o nuntă”, după cum afirmă el. La cei 61 de ani, artistul se bucură de viață, își crește nepoțica și mai are multe planuri pentru ca folkul moldovenesc să nu moară niciodată.

 

Distribuie articolul: