Iuliana Sandu este make-up artista care a cutreierat deja o jumătate de lume cu creațiile sale, are nenumărate premii internaționale care îi validează profesionalismul și mii de discipoli în întreaga lume. După mai bine de 15 ani de când, contabilă fiind de profesie, și-a urmat pasiunea pentru machiaj, Iuliana a reușit să-și deschidă propria academie de make-up - Beauty for Life, iar acum devine primul make-up artist din Republica Moldova care a creat un set de pensule personalizat pentru machiaj. Despre acestea, în materialul ce urmează.

Nu am găsit încă la niciun brand, în atâția ani de muncă, înclusiv cu Academia „Beauty for Life”, să pot folosi toate periile unui kit pentru machiaj. De fiecare dată cumpăr numai anumite poziții din set și îmi creez singură kitul de perii. De fiecare dată sunt nevoită să ajustez peria, am pensule de care mă despart foarte greu și perii pe care le-am luat cu gândul că vor fi ok, dar pe care nu le-am putut utiliza ulterior.

Setul MISA conține 20 de perii, indispensabile unui make-up artist, însă deloc obligatorii pentru cineva care nu este machior profesionist și nu realizează zilnic machiaj de salon. Am setat periile pe două tipuri: cele de ochi și cele de față – este și aceasta parte din educarea femeilor, majoritatea neștiind exact la ce se folosește o perie din trusa pentru machiaj.

Vezi și: Iuliana Sandu: “Make-up-ul, ca orice artă, necesită dăruire, imaginație și talent”

Am ușurat în acest fel și munca consultantului, dar și a femeilor sau make-up artistului care procură periile. Fiecare kit este dotat cu o cărțilie care explică la ce folosește și pentru ce zonă concret este fiecare pensulă. Este și o strategie de marketing, iar cărțuliile vin să educe femeile ca să cunoască mai multe despre machiajul propriu-zis, să știe ce și cu ce se aplică.

Sunt foarte atentă atunci când aleg o perie și știu exact ce trebuie să aibă aceasta pentru ca să fie una bună. Calitatea nu constă doar în alegerea corectă a firului de păr, dar și în piciorușul pensulei, prelucrarea lui (vopsea, lac) metalul folosit la unire, dar și alte detalii absolut esențiale.

Setul conține două tipuri de fibră, cea naturală și cea sintetică. Diferența este în tipul și tehnica de lucru, adică cu pensulele sintetice lucrăm cu texturi rezistente, cremoase, waterproof. Cu pesnulele pe bază de fir natural vom lucra doar cu texturi uscate. O pensulă sintetică poate fi mult mai scumpă decât una naturală, în dependență de menirea ei și designul pe care îl are.

Pensulele din acest set sunt setate exact pe tehnicile de muncă ale unui make-up artist și clientul trebuie să știe cum să le folosească. Pentru asta am și creat instrucțiunile de utilizare, foarte bine definite pentru fiecare kit în parte. Este practic primul set de acest gen pe piața noastră. Kiturile de pensule care sunt pe piața de la noi nu sunt cele mai bune și, dacă le găsești, atunci foarte greu și doar în categoria luxury.

Doar brandurile de produse cosmetice au timpul, investiția și cunoștințele necesare pentru a crea un asemenea kit. Deci eu am investit foarte multă experiență pe care am căpătat-o în întreaga lume în crearea acestui kit. Calitatea unei pensule contează foarte mult, iar ea se vede numai în timp. Personal am perii care au 5-6 ani de folosire și arată ca intacte și am perii care nu au niciun an și sunt complet distruse.

Eu le îngrijesc foarte mult, țin foarte mult la pesule și cred că anume ele sunt bagheta magică ce mă ajută să creez. Kitul creat de mine este gândit după toate standardele de calitate pe care mi le-am creat eu în timp, despre pensule: au piciorul de lemn natural, sunt potrivite cu metal – cupru și sunt finisate cu lac – ceea ce le conferă o rezistență în timp. Firele naturale nu sunt frezate – sunt prinse manual, ceea ce nu creează disconfort la folosire, la aplicarea fardurilor, deci sunt foarte moi.

Culoarea kitului nu a fost aleasă întâmplător. M-am ghidat de Pantone și am ales o culoare de tranzit, care calmează ochiul și care cu siguranță se va remarca în trusa unui make-up artist sau a unei domnișoare. Cât despre set, am gândit fiecare pensulă în procesul de realizare a unui machiaj, pas cu pas, de la pregătirea tenului și până la aplicarea fardului de iluminare.

Numele de MISA nu a fost dat întâmplător. Vine de la MAKE-up is an ART – un acronim care este și deviza make-up artistei Iuliana Sandu în tot ceea ce realizează. Setul personalizat de pensule poate fi realizat la comandă individuală, pe pagina make-up artistei sau a Academiei pe care a fondat-o.

Foto: Beauty for Life