Starea de sănătate a Iuliei Timoșenko, care este tratată la Spitalul Nr. 5 din Harkov, nu a înregistrat niciun progres substanțial. Despre aceasta au anunțat medici germani, care au vizitat-o astăzi pe liderul opoziției ucrainene, a declarat șeful clinicii din Berlin “Karite” Karl Max Einhäupl. “În acest sens, noi recomandăm dnei Timoșenko să continue tratamentul în Spital clinic din Harkov”, a spus medicul. Potrivit acestuia, ieri el și doctorul de la clinica “Karite”, Annette Raysskhauer, a discutat pentru prima dată cu pacienta fără personalul de pază și fără camerele de luat vederi. “Apreciem aceste schimbări ca fiind o soluție umană”, a spus Einhäupl.

El a spus deasemenea că, deoarece starea de sănătate a lui Timoșenko nu prezintă nicio dinamică pozitivă semnificativă, medicii ucraineni și cei germani au discutat cursul de mai departe al tratamentului. “Noi credem că este necesar să se continue terapia invaziva, iar despre verdict noi am informat pacienta și pe avocatul ei.”, a mai declarat spus doctorul. În acest sens, Karl-Max Einhäupl a ținut să precizeze că pacienta “are nevoie de proceduri medicale foarte speciale, posibil de o posibilitatea de o intervenție stereotactică de neurochirurgie.”

În același timp, neurochirurg șef al Ucrainei, Evghenii Pedachenko, a remarcat faptul că de o intervenție promptă nici nu poate fi vorba. “Este vorba despre utilizarea unei blocade speciale”, a menționat medicul ucrainean.

Sursa: ИТАР-ТАСС 

Distribuie articolul: