La cei 42 de ani ai săi, Iulia Lemigova, ultima regină a frumuseții din URSS ne demonstrează că se este posibil să începi o viață nouă… alături de o femeie puternică, o campioană care a scris istoria tenisului feminin. Deși a avut o viață mai mult decât tumultoasă, cu eșecuri și victorii deopotrivă, a știut să treacă peste bariera tabuurilor și a declarat că este lesbiană.

Iulia Lemigova, fosta regină a frumuseții din Rusia care s-a căsătorit cu o stea din lumea tenisului chiar înainte de Crăciun, spune clar că s-a confruntat cu o singură problemă – zecile de cutii cu trofee de-ale Martinei. Atunci când aranjau totul pentru un cămin comun, “Martina era de părerea că ar fi mai bine să lase cutiile în depozit, dar eu m-am gândit că ar trebui să fie expuse la vedere. Am început a le despacheta, gândindu-mă că am putea face un perete cu trofee într-o singură cameră. Dar când mi-au acoperit patru pereți, și toți până în tavan, și priveam în jur că mai sunt cutii, am spus: Oh, Doamne am adus acasă tot ce a realizatea ea până acum.”

Această realitate te lasă cu gura căscată având în vedere, că Martina este un jucător de succes din istoria tenisului. De fapt, acum totul este despachet, iar trofeele și-au găsit locul în toate casele pe care le posedă cele două celebrități (au trei la număr, dintre care două la Miami și una la Paris). Cert este faptul că Martina la un titlu totuși nu s-a așteptat, cel de „soață”. Ea a fost mereu sinceră în ceea ce ține de viața ei sexuală (a devenit bisexuală acum 33 ani, într-un moment în care nu s-a așteptat nimeni), și de drepturile homosexualilor în general. La 15 decembrie, ea a profitat de modificările în legile Franței pentru a se căsători cu Iulia, cea care i-a fost parteneră în ultimii șase ani și jumătate.

Căsătoria din New York a fost văzută mai mult ca o declarație publică – de fapt ca și cererea în căsătorie pe care i-a făcut-o Juliei (Martina a căzut într-un genunchi și i-a adresat neașteptata întrebare, în fața camerelor de luat vederi, în timpul evenimentului US Open). Acum, Julia este amuzată de faptul că este asociată cu David Furnish (partenerul lui Elton John) doar că în lumea lesbienelor, și a devenit un etalon pentru căsătoriile între persoane de același sex. Relatând despre nunta lor, Iulia spune că nu știuse cine sunt homosexual până nu devenise adultă. „Am crescut în Rusia și nu am știut că există așa oameni. Nimeni nu mi-a vorbit despre ei. Cred că aveam vreo 17 – 18 când deja mă mutasem la Londra, presupun că acolo am aflat despre homosexuali.” spune ea.

Iar despre nunta propriu-zisă pentru dailymail.co.uk: „A trebuit să mă uit la tavan pentru a mă opri din plâns. Și mă gândeam că dacă m-ar vedea Martina ar plânge și ea. Chiar de are o reputație ca fiind o persoană foarte puternică (și ea este), totuși pe de altă parte ea are o inimă cu adevărat moale. Iar când am făcut schimbul de jurămintele, toate și-au arătat rostul lor – cât de speciale și incredibile sunt toate mărunțișurile în viețile noastre. Da, a fost emoționant. Cum să nu fie? “, declară Iulia, care încă arată ca o regina a frumuseții, la vârsta de 42 de ani.

Cu Martina a făcut cunoștință acum 14 ani la o petrecere pariziană, în care atmosfera era plină de farmec și totul părea orbitor de glamourous (cel puțin la suprafață).”Presupun că originile nostre din Europa de Est au fost acele repere care au creat o conexiune între noi două chiar de la prima vedere. Aveam multe în comun. Îmi amintesc că era foarte amuzantă și am râs foarte mult “, spune frumoasa dna Navratilova.
S-au reântilnit după opt ani într-un restaurant din Paris. “Aveam în fața mea un platou cu mâncare și la un moment dat m-am uitat în jur și am dat cu ochii de Martina. Ne-am recunoscut reciproc, ea a venit și ni s-a alăturat. Am prezentat copiii mei (Victoria, care are acum 13, și Emma, care are opt, două fetițe minunate din două casnicii eșuate) și am stat de vorbă. După care mi-am spus: “Vreau să văd din nou această persoană.”

Fiind întrebată cum a explicat fetelor relația ei cu Marina, Iulia a declarat: “Nu au avut această întrebare. Ele au văzut că-s fericită. A fost atât de simplu. Martina era deja parte a familiei. Fetele mele o adorau – chiar de la bun început. Ea juca tenis cu ele, își faceau temele împreună, găteau împreună, făceau totul împreună. Ele o numeau Marti, – e o versiune scurtă, mai dulce a Martinei “. Dar în mod inevitabil, în cele din urmă a venit și ziua în care a trebuit să explice fetelor câte ceva. “Într-o zi fiica mea cea mare a venit acasă de la școală și mi-a spus că oameni vorbesc careva chestii. Chestii, nu neapărat frumoase – atunci căsătoriile de același sex nu erau legalizate în Franța”. “Ea a întrebat:” Cine este Martina? “Așa că a trebuit să ne așezăm și să vorbim despre asta. I-am spus: “Martina este persoana pe care o iubesc.” Ochii ei s-au făcut ca două cepe. Îmi amintesc spunând: “Nu-mi pot imagina viața făra ea.” Atunci am avut o discuție despre faptul dacă ele o plac pe Martina, și îmi amintesc că fiica mea a spus: „Vreau să trăiescă cu noi.”

Familia își împarte timpul între două țări, Statele Unite și Paris, țară în care Iulia administrează un centru SPA, precum și o afacerea – un centrul de îngrijire a pielii. În timp ce Julia și Martina vorbesc engleza una cu alta (“la început am încercat să vorbim în limbile cehă și rusă, dar nu au mers de loc în casa noastră”), „având în vedere că fetele au crescut în Franța, ele vorbesc franceza între ele, engleza cu Martina și rusa cu mine.”

Despre viața proaspetelor căsătorite dailymail.co.uk declară: Martina a avut mai multe relații serioase, printre care și două soții, Toni Layton și Judy Nelson (o altă regină a frumuseții), care și-au revendicat sume uriașe din averea ei (este vorba de mai multe milioane de lire sterline). Dar viața privată a Martinei pare simplă în comparație cu cea a Iuliei. Aceasta până a câștigat titlul de Miss URSS, a vândut și breloace turiștilor, pentru a-și împlini marele vis – să vadă Parisul. Doar că la acel moment nici prin cap să-i treacă că pașaportul spre Europa este chiar fizicul și frumusețea ei exterioară. Iar după ce a luat titlul a ajuns nu doar la Paris, dar și în orașe la care nici nu visa să le vadă vreodată.

Prin 1997 , Iulia s-a implicat într-o relație cu bancherul Edouard Stern, unul dintre cei mai bogați oameni din Franța. Reticența ei la acest subiect este ușor de înțeles, având în vedere revelațiile ulterioare ale lui Stern, care a fost un participant al orgiilor sexuale, alături de unele dintre cele mai puternice figuri ale Franței.
În 2005 acesta a fost găsit împușcat mortal în Geneva în apartamentul său, în timp ce era îmbrăcat în latex roz. Mai târziu s-a aflat că a fost ucis de iubita lui prostituată în timpul unei sesiuni de robie.

Această relație a adus o mare tragedie personală Iuliei. În 1999 i-a născut lui Stern un băiat – Maximilien, dar înainte ca băiatul să împlinească șase luni, acesta a murit în circumstanțe suspecte în timp ce era în grija tatălui său. Cazul a fost închis fără a i se da careva detalii Iuliei. „Este cea mai mare durere a mea, cel mai mare necaz al meu. Pierderea mea este cu mine în fiecare zi, în fiecare moment al zilei” anunță fosta Miss URSS.


Evident că nu este povestea lor de dragoste una ușoară, dar așa cum spune ea, “a cui este?” Și, în timp ce detaliile din viața ei se discută zgomotos peste tot, ea este cea care știe ce înseamnă să fii angajată într-o căsătorie dintre două persoane de același sex. „Cred că este important să se vadă cupluri ca noi în societate. Căsătoria este o latură naturală – și ceva care pur și simplu este pus la îndoială de cuplurile heterosexuale. Eu chiar sper că într-o zi căsătoria noastră publică să dea noi speranțe și pentru alte cupluri aflate în aceiași situație.” mărturisește Iulia Navratilova.

Distribuie articolul: