”MÂNDRIA” este primul concurs destinat tinerilor designeri organizat cu ocazia IA Mania, eveniment ce va avea loc pe 21 iunie. După selecțiile juriului, în cursa pentru participarea la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie au fost selectați 12 participanți, majoritatea fiind studenți ai instituțiilor de profil din Moldova. În lunile ce urmează până la eveniment, îi vom cunoaște pe fiecare dintre ei.

Iulia Efros are 23 de ani și este Studentă în anul II la facultatea Designer Vestimentar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Tânăra creatoare de modă a adunat toată inspirația insuflată din copilărie încă de bunelul ei pentru o colecție pret-a-porter, într-o manieră nouă, creativă, modernă și inovatoare. Schițele liniare deja au fost finalizate, iar Iulia este bine documentată și hotărâtă asupra motivelor pe care le va avea colecția ei.  

Schita Iulia

“Motivul prezent în această colecție ne reprezintă total ca popor. Colecția va fi personalizată cu printuri ornamente, la care am lucrat mult, organizate din zona centrală spre laterale. Și spatele va fi decorat. Marele meu vis este legat de ideile pe care vreau să le implementez, sunt conștientă că toate depind absolut de mine”, declară Iulia în video-ul de promovarea propus de către organizatori, echipa KLumea.

 

Iulia Efros

În săptămânile ce urmează, PentruEA.md va prezenta câte un asemenea filmuleț și istorioară despre fiecare dintre cei 12 designeri înrolați în concurs. Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător. 

Iulia Efros

Distribuie articolul: