A dansat pe scene în timp ce evoluau artiști precum Sonique, Leonid Rudenko sau Mihail Grebenşicov. A făcut parte din trupa de dans a interpretului Arsenium. De şapte ani are și viață de noapte pentru că este animatoare în cele mai glamuroase cluburi din Chişinău. Face coregrafie pentru videoclipuri, este pasionată de machiaj, călătorii. Aflați care este visul Elenei Baltag și ce recomandare are pentru fetele care dansează în cluburi de noapte. De mică îmi plăcea să cânt. Când eram la școală eram implicată în toate activitățile extracurriculare care aveau legătură cu arta. Prin clasa a VIII-a la una dintre manifestații am pregătit o scenetă. Jucam rolul unei dereticătoare care la un moment dat începe a cânta. Norocul meu a fost să fie prezent în sală un producător din Tiraspol (acolo am locuit o vreme) și mi-a propus să cânt la nunți. Paralel, am urmat un curs de dansuri de gală.

Elena Baltag

După absolvirea școlii am venit la Chișinău. Deși, credeam că tangența cu arta va rămâne în trecut, chiar în primul an de facultate (Turism și Servicii Hoteliere, Universitatea Slavonă) am mers la dansuri, de această dată – hip hop. Balul Bobocilor a fost organizat într-un club de noapte, dispoziția îmi era la maxim și dansam foarte degajat. Administratorul localului s-a apropiat și mi-a propus să lucrez în week end. De atunci, sunt animatoare în cluburi.

Elena Baltag

Când părinții au aflat că lucrez noaptea erau peste hotare. La început s-au îngrijorat, dar le-am explicat că sunt bodyguarzi care ne supraveghează și nu fac nimic altceva decât să dansez. Șocul a fost suportat de mama și bunica când mi-au văzut costumele. 

Elena Baltag

Este foarte greu să trăiești o viață de noapte, de multe ori organismul semnalează că oboseala își spune cuvântul. Iubitul este uneori gelos, dar, tot timpul protectiv și grijuliu. Știu că mă iubește și mă așteaptă. E o fire artistică și manifestă înțelegere. 

Elena și iubitul ei Octavian în vacanță, în Tunisia

Totodată, sunt conștientă că această meserie are finalitate precoce, în Moldova ieșirea la ,,pensie” a animatoarelor este la 30 de ani. Sută la sută şi după ce voi împlini 30 dansul va fi prezent în viaţa mea.

Elena Baltag

Printre pasiunile mele este şi machiajul. De aceea, am urmat un curs și la finisare mi s-a propus să lucrez ca machior la TV. Este ceea ce fac în timpul săptămânii. Visez să deschid propriul salon de frumusețe. Îmi place ceea ce fac și prefer să fiu independentă financiar și sunt sigură întotdeauna voi fi.

Elena Baltag

Dansul are un loc aparte în viața mea, aşadar, de la o vreme, am început să fac coregrafie pentru videoclipuri autohtone, apar și în unele producții video ale artiștilor. Am participal și la filmarea noului clip al trupei Akord. De când am început a prieteni cu vedete nu mai am curaj să cânt, deși mi-ar plăcea.

Elena Baltag și Igor Sârbu, imagine din viitorul clip ,,Am uitat să uit de tine”

Sunt înnebunită după călătorii. Visam să vizitez Africa, când am ajuns acolo, am rămas dezamăgită. Am înțeles că noi trăim bine și trebuie să ne prețuim țara, s-o iubim. Mi-a plăcut Italia, aș putea trăi acolo. Italienii sunt zgomotoși, dar îmi place mentalitatea lor, sunt curați, au cultură, zâmbesc și pot să-ți facă un compliment. Următoarele destinații unde vreau să ajung sunt Dubai, America, Anglia.

Elena Baltag

Fetele care dansează în cluburi trebuie să fie atente. Chișinăul e mic şi fiecare dintre noi îşi creează imaginea. Recomandarea mea pentru fete ar fi bine să nu se limiteze doar la acest job, să se dezvolte în permanență. Să își asigure viitorul și din alte activități. Iar când dansează să se topească în muzică, să fie ele însele, să nu copie pe nimeni, chiar dacă unele figuri pot fi împrumutate să le personalizeze.

Elena Baltag

Îmi păstrez silueta fiind mereu la dietă. Am avut o perioadă în care am adăugat zece kg, apoi le-am dat jos. Dacă acum aș avea mai mult cu trei kg, pentru mine ar fi ok, dar pentru scenă ar fi periculos. Pot recomanda dieta cu proteine, se consumă carne de pui, pește, lactate degresate și nu uităm să bem minimum 2 litri de apă zilnic.

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: