Ziua de 26 mai este cea mai dulce zi a anului, pentru că e prima din vacanța de vară a copiilor! În această zi, toţi cei care iubesc dulcele, vor putea mânca pe rupte din deserturi internaţionale şi naţionale. Fie că eşti copil sau adult, eşti aşteptat la târgul “Mai dulce”. Pe 26 mai, Jurnal TV organizează “Târgul Deserturilor” pentru toţi cei care iubesc dulcele. Picii cu bunicii, părinţii lor și toţi cei cărora le place să-și îndulcească viața cu deserturi sunt aşteptaţi de la ora 12.00, pe strada Corobceanu 17, din Chişinău, în faţa Universităţii Populare. 

Veniți să gustaţi din cele mai fine deserturi internaţionale, dar mai ales să vă amintiți de tradiţionalele deserturi româneşti: plăcinte, turte, babă, cornuleţe, gogoşi şi brânzoaice. Dacă sunteţi un fan al duciurilor, nu uitați să cereţi de la comercianți rețetele inventate. 

În afară de delicii dulci, vizitatorii festivalului vor avea parte și de diverse distracții, cum ar fi un concurs de mâncat macarons la viteză, oferite de o patiserie din capitală. Copiii vor putea participa la un atelier de gătit biscuiți, vor avea șansa să încerce roata olarului pentru a confecționa un obiect din lut, vor învăța de la un meșter popular cum să transforme paiele în îngerași. Iar adulții, vor putea și ei să înveţe să împacheteze frumos cadourile și buchetele de flori și vor afla cum să împletească cosițe sau să facă tatuaje cu hena.

De asemenea, pe teritoriul festivalului va fi improvizată o sală de degustații, unde veți putea testa vinurile Mimi.
Prăjiturile vor fi şi mai gustoase, iar limonada mai răcoritoare cu melodiile interpretate de Elena Carafizi, Whynona Ryderz şi Adrian Ursu, toate – într-un decor deosebit, de poveste.

Prețul biletului de intrare este 20 lei. Copii până la 10 ani intră gratis. Sponsorul evenimentului este Tabăra Britanică de Instruire pentru copii – “Dec Camp”. De la ei veți afla cum să-i oferiți copilului vostru o vacanță nemaipomenită, cu studierea limbii engleze, într-o tabără cum nu există în Moldova, la doar 6 ore distanță de Chișinău.

“Mai Dulce” are ca scop să adune 8000 de lei pentru ca să acopere taxa de studii a doi tineri din Văscăui, Ștefan și Ana, care anul acesta absolvesc internatul, iar visul lor este să devină bucătari. Cu ajutorul nostu, al tuturor, viața acestor tineri ar putea fi puțin mai dulce, iar visul lor ar putea să se împlinească.

 Sursa foto şi text: Jurnal TV, pagina de FB a Natei Albot

Distribuie articolul: