Ai prieteni, mănânci sănătos, faci sport, dar nu ești fericită. Sună familiar? Ei bine, există un număr foarte mare de persoane care trec prin aceeași situație. Și ele cred că trec prin viață fără să-și găsească un rost, la fel cum crezi și tu. Însă, pentru a-ți veni în ajutor, iată ce sfaturi oferă expertul în fericire Valerie Groth:

Nu ieși din zona ta de confort

Plănuiește să faci zilnic câte ceva ce te face să simți că trăiești cu adevărat. Lasă-ți câteva minute la finalul zilei pentru relaxare și realizarea planului cu activitățile de a doua zi.

Încearcă să descoperi ce te face să te simți rău

Potrivit unui studiu recent, trăirile personale sunt cele care ne marchează cel mai mult. Însă optimismul se poate dezvolta de-a lungul timpului, prin practică. Repetă mereu mantre pozitive și învață să înveți din greșeli, apoi încearcă să vezi problemele și din alt unghi.

Ai făcut alegeri bazate pe valori greșite

Noi nu putem să ne păstrăm sufletul într-un cub de sticlă. Poate fi greu să adopți o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în viața ta fără o persoană care să te ghideze și sprijine. Consideră munca vieții un meci în care tu ești cea mai importantă și alege întotdeauna lucrurile care te fac fericită!

Îți compari viața cu a celor din jur

În acest caz, cele care te fac să te simți nefericită sunt rețelele sociale. Postările pe care le vezi pe Facebook sau Instagram te afectează, poate fără să-ți dai seama, deoarece tu nu ai lucrurile pe care prietenii tăi le au, nu ai fost în vacanță în Paris sau în alt oraș din Europa! Chiar a fost demonstrat faptul că postările de pe rețelele sociale afectează starea de spirit.

Citește și: 18 motive pentru a fi fericită că nu ești Kate Middleton!

Nu ții cont de timpul

Treci prin zi fără să acorzi atenție timpului. În schimb, ai putea să practici zilnic alte activități care te fac să te simți mai bine. Meditația, scrisul în jurnal, yoga, dansul etc., pot fi de ajutor.

Ai aceiași prieteni din timpul liceului

Nu toți suntem empatici și prietenoși, dar este imposibil să nu legi o relație de prietenie cu acea colegă de la muncă sau cu vecina. În timp ce unii își fac foarte repede prieteni, mulți oameni rămân prieteni numai cu colegii din liceu. Ar trebui să analizezi situația și să evaluezi prietenii și persoanele de contact care adaugă cu adevărat valoare vieții. Dacă energia ta este epuizată în timpul sau după ce ai petrecut timpul cu ei, este probabil un semn că trebuie să faci unele schimbări. Ieși din zona ta pentru a cunoaște oameni noi!

Sunt prezente mereu gândurile negative

Așa cum ai planifica pentru obstacolele care ar putea apărea în cariera ta, fă același lucru de viitor pentru tine personal. Învață să-ți controlezi emoțiile, renunță să te mai gândești prima dată la lucrurile rele care se pot întâmpla dacă …. Încearcă să te focusezi pe tine și pe sănătatea ta emoțională. Începe-ți fiecare zi într-un mod pozitiv, fără să te gândești la nimic. Și nu uita să zâmbești!

Sursa: clickpentrufemei.ro