Trupa Pollapönk fost înființată în anul 2006 de chitariști Haraldur Freyr Gislason și Heidar Orn Kristjansson. Primul album al formației a fost un fel de lucrare de licență pentru doi dintre membrii trupei. Scopul lor ambițios a fost de a scrie și de a compune muzica pe care copii și adulții o vor iubi, deopotrivă. Melodiile deschise și luminoase sunt destinate diferitor grupe de vârstă.

Primul album Pollapönk a fost un mare succes în Islanda. În 2007, bateristul Arnar Thor Gislason – care este fratele lui Haraldur – și bassplayer Gudni Finnsson s-au alăturat Pollapönk, care astfel a devenit un cvartet. Pollapönk a înregistrat ulterior două albume și a jucat nenumărate concerte pentru copii și adulți prin toată Islanda. În viața de zi cu zi Haraldur Freyr este președinte al Asociației Profesorilor preșcolari, adică a educatorilor de la grădiniță. Heidar Orn este un profesor preșcolar, iar Arnar Thor și Gudni sunt muzicieni profesioniști.

 Pollapönk

Pollapönk

Originile Pollapönk

Haraldur Freyr și Heidar Orn sunt prieteni din copilarie și tot de atunci cântă împreună și scriu muzică. Ei au format trupa Botnledja și au câștigat un celebru concurs local de muzică în 1995. Primul lor album – Drullumall a fost preamiat cu aur; au fost aleși ca cea mai bună trupă debutantă în Islanda, în 1995 și ca cel mai bun grup rock în 1996 și 1998. Au scos cinci albume, două dintre care au fost alese ca Albumul Anului.

 

Pollapönk

Cu Pollapönk au avut câteva hit-uri mari, inclusiv Leyniskapurinn (Secret Closet), Thor og Jon ERU hjon (Thor și John sunt un cuplu) și 113 vaelubillinn, care a avut mai multe mii de vizualizări pe Youtube. În 2011, ziarul național islandez Frettabladid i-a nominalizat pentru Premiul Fellowship la categoria „Lupta împotriva prejudecăților”, o cauza pe care au promovat-o foarte mult atât pe albumele lor, cât și atunci când vorbesc în direct. În același an, Pollapönk a primit premiul Ibby islandez (Consiliul Internațional de Cărți pentru tineret), pentru contribuția lor la cultura copiilor.

Pollapönk

„No Prejudice” la Eurovision

În ciuda simtul umorului evident scopul serios al formației Pollapönk este de a ajuta la eradicarea hărțuirii, prin intermediul muzicii . Cântecul „No Prejudice” (Enga fordóma) este tipic pentru această temă. Este vorba despre un tânăr care are un defect de vorbire, căruia îi este frică să fie tachinat sau hărțuit din cauza asta. Astfel, Pollapönk vrea să elimine orice formă de discriminare, intimidare și să aducă mesajul că fiecare individ are dreptul de a trăi în armonie cu restul lumii. 

Pollapönk

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: