Familia regală din Marea Britanie își încheie turul oficial în două state insulare din Oceanul Indian. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, am savurat nu doar ținutele ideale ale ducesei, ci și întâmplările prințului George, care a mers în prima călătorie oficială din viața lui, în Australia și Noua Zeelandă.

Acum trei săptămâni, Familia Regală a aterizat, cu avionul oficial Air Force New Royal, la Welington, capitala Noii Zeelande. La aterizare, Kate purta o haină roșie, marca Catherine Walker, o broșă moștenită de la Regina Elisabeta a II, o pălărie pastilă stacojie Gina Foster și o pereche de pantofi negri.

A urmat prima prânzul caritabil, la care a participat și micul prinț George. Deși s-a aflat pentru prima oară la un eveniment atât de aglomerat și gălăgios, prințul George a fost foarte calm, jucându-se cu șuvițele de păr ale mamei sale și interacționând nonverbal cu alți bebeluși.

Tot în Noua Zeelandă, prințul Willaim a vizitat-o pe Cynthia Read, femeia care a împletit șalul din lână merinos, în care a fost învelit George, la nașterea sa. Atunci, ducele ar fi scăpat un secret, declarând, în prezența mai multor reprezentanți ai presei regale, că ”în curând, probabil va mai fi nevoie de un șal.”

La recepție, ducesa de Cambrdge a băut doar apă, iar presa a speculat pe marginea acestui fapt, lansând păreri precum că ducesa ar fi însărcinată.

A urmat apoi sosirea la Sydney, capitala Australiei. La sosire, Kate a strălucit într-o rochie galbenă, de vară, pe seama căreia William a glumit, afirmând că ”arată ca o banană”. William a mărturisit, pentru presa străină, că aștepta cu nerăbdare aterizarea în Australia, deoarece prințesa Diana, mama acestuia, a îndrăgit mult acest contintent în timpul vieții.

De Paște, Kate, William și George au participat la slujba divină, oficiată în Sydney, apoi au mers la Zoo, acolo unde George a văzut animalele exotice pentru prima oară. George a rămas de-a dreptul impresionat de ursuleții Koala, de girafe, dar și de alte animale, pe care le răsplătea cu râsete și mirare.

 

Emoții deosebite, însă, i-a trezit animăluțul australian bilby, pe care George a vrut din răsputeri s-l atingă pe urechi. Lucrătorii grădinii zoologice au promis că animăluțul va fi numit în cinstea lui George, apoi i-au dăruit un bilbi-jucărie. Autoritățile australiene s-au gâdit chiar să elaboreze, pe lângă iepurașii de Paște, din ciocolată, și bilby din ciocolată, pentru a atrage atenția publicului.

În călătorie a mers și dădaca lui George – Maria Teresa Turrion Borrallo, care a avut grijă de micuț în timp ce părinții lui efectuau excursii oficiale.

În ultima zi de aflare în Australia, Familia Regală a vizitat Mormântul Eroului Necunoscut, din Sydney, unde a depus flori și s-a întâlnit cu veteranii. Ulteorior, s-a întreptat spre aeroport.

 

Surse foto: media-mode.com, getty images, EPA, Janon Bell, AP, Mark Large, Chriss Jackson