Cu toții avem ritualuri pe care le repsectăm de dimineață. Unii își servesc cafeaua,în timp ce alții mai harnici pregătesc clătite pentru toată familia.

Soții Adrian Ursu și Irina Negară eu prezentat, în cadrul festivalului „Mai Dulce”, un nou nume pe piața dulciurilor home-made.

Lista deserturilor „Luluța” a fost suplinită cu încă o poziție.

Noutatea a fost postată de dimineață pe conturile de Facebook ale Irinei Negară și soțului ei. Astăzi Irina a pregătit un nou desert, clătite cu formă de ursuleț. Soțul iubitor a postat imediat poza cu aceste clătite:

Luluța pancakes! O noua realizare dulce a Irinei! ))

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ursulețul este și logo-ul „Luluței.”

Vom aștepta cu nerăbdare următoarea apariție a dulciurilor pregătite de Irina Negară la unul din târgurile sau festivalurile de la noi. Iar dacă vi se pare mult timp până atunci, ați putea încerca să le pregătiți acasă după rețeta oferită de tânăra mămică pe blogul său:

Ingrediente:

  • 200 gr făină pentru clătite;
  • 1 lingură de masă praf de copt;
  • 1 vârf de cuțit de  sare;
  • 1 lingură de masă zahăr;
  • 1 ou;
  • 300 ml lapte;
  • 1 lingură de masă unt (topit și răcit);
  • ulei de floarea soarelui sau unt pentru prăjit;
  • miere;
  • 150 g fructe de pădure;

Mod de preparare

1. Amestecăm făina,praful de copt și sarea într-un vas mare. Batem oul cu laptele, facem gaură în centrul ingredientelor uscate și adăugăm  treptat laptele, pâna primim un aluat gros și neted. Batem aici untul și adăugăm atent jumătate din fructe.

2. Punem o lingură de ulei sau o bucățică de unt într-o tigaie mare, care nu lipește. Turnăm  un polonic de aluat în tigaia bine încălzită, prăjim 3-4min la foc mediu, până apar bule de aer pe partea de sus și le întoarcem să le gătim încă 1-2 min pe cealaltă parte. Servim cu miere și restul fructelor!

Savurați cu plăcere!

Distribuie articolul: