Pezentă la Chișinău pentru un concert inedit în duet cu Andra, Irina Loghin a mai avut parte de o surpriză, venint în capitala baștinei sale. Distinsa interpretă de folclor din tot arealul românesc a fost decorată de Președintele Republici Moldova, Nicolae Timofti, cu „Ordinul de Onoare”.

Distincția a fost conferită reginei rolclorului românesc, Irina Loghin, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuţie substanţială la promovarea tezaurului folcloric naţional şi activitate de creaţie prodigioasă”.

 Irina Loghin si Nicolae Timofti

Șeful statului s-a declarat onorat de a-i adresa personal felicitări cu ocazia decernării distincției, urându-i noi realizări profesionale. „Sunteți cântăreața care reprezintă sufletul neamului nostru”, a spus președintele țării, citat de site-ul oficial al Președinției. Nicolae Timofti și-a exprimat admirația față de creația interpretei, menționând că două cântece ale artistei – „Valea Prahovei” și „Roata vieții”, sunt unele dintre melodiile preferate ale familiei sale.

 

Irina Loghin a declarat că este fericită să primească această distincție. „Mereu port Basarabia în inima mea, deoarece tatăl este originar din satul Zăicani, județul Orhei. Publicul de aici este unul minunat, foarte receptiv, care trăiește intens emoțiile transmise prin cântec de interpret”, a spus Irina Loghin pentru sursa citată.

Sursa: președinte.md

Distribuie articolul: