Masterclass-urile de dezvoltare personală au ajutat-o pe Irina Hakamada să cunoască în profunzime firea femeilor de pe toate continentele. Azi și-a dorit să compare încrederea în sine a femeilor din spațiul post-sovietic cu cea a europencelor. Ce recomandare le-a făcut în acest sens, vedeți mai jos.

„Femeilor nostre le este specifică dualitatea. Dacă este vorba despre o femeie de succes, aprecierea de sine va coborî în plan personal. Și invers, o femeie care se ocupă exclusiv de familie și gospodărie nu se consideră capabilă de să atingă succesul în sfera profesională.

Europencele sunt mai încrezătoare, iar viața personală și cariera sunt, pentru ele, absolut compatibile. Aceste convingeri le însoțesc de la naștere.

Cum să te debarasezi de autoprecierea joasă? Cea mai eficientă metodă este să conștientizați cât de minunate sunteți și să vă iubiți mai mult decât pe oricine altcineva din această lume. Pur și simplu să vă îndrăgostiți până peste cap de voi înșivă. Într-o asemenea condiție, aprecierea de sine se normalizează, devine adecvată.

Înțelege: eu sunt minunată, dar pot fi și mai grozavă. Am făcut o grămadă de greșeli, dar sunt capabilă să-mi repar toate aceste greșeli!”

Foto: sia.ru

Distribuie articolul: