Brandul de pantofi la comandă Irina Calancea înseamnă pasiune, dedicare, perseverență, toate transpuse în produse de marochinărie: încălțări și mai nou, haine de piele. Autoarea lor, Irina Calancea, ne asigură că produsele semnate cu numele eu sunt caracterizate de două atribute definitorii: calitate și confort!

În cadrul Moldova Fashion Days, FW-2017, Irina a venit cu o Nouă Colecție – Tanya LOVE – cuprinzând atât încălțăminte dar și creații vestimentare realizate din piele. Detaliile fac trimitere la sentimente, fie că sunt forme de inimi sau tăieturi și pliuri din piele, care, metaforic spus, sunt mici ferestre către trăirile noastre interioare.

„Culorile colecției sunt tari, asemeni sentimentelor trăite intens, care ne fac să iubim viața. Dedic această colecție prietenei mele Tanya, pentru că vreau să știe că eu, dar și voi, împreună, o iubim sincer”, declară Irina Calancea.

Irina Calancea

Întrebată despre tendințe, creatoarea de pantofi și haine din piele naturală declară că ea nu crede atât de mult în trend-uri, ci mai degrabă în confort.

„Un calapod bine realizat pentru fiecare tip de încălțăminte este punctul de plecare pentru colecțiile Irina Calancea. Înainte de un trend coloristic sau design, cred în calitate și design rezistent. O nouă colecție presupune documentare multă, analiza marilor designeri internaționali, dar mai ales analiza pieței. Nu de fiecare dată, ceea ce visează designer-ul este ceea ce ar purta clienții, zi de zi. Creativitatea trebuie să se plieze pe confort și utilitate”, a mai declarat Irina.

Irina CalanceaColecția fall / winter 2017-2018 are ca inspirație sentimentele umane și toate trăirile umane interioare. Autoarea este convinsă că Moldova Fashion Days FW’17 va fi un succes, iar marea ei dorință este ca toastă lumea să afle despre munca întregii echipe pentru realizarea acestor creații. Colecția Tanya LOVE întrunește în diecare piesă detalii de design absolut deosebite: Tăieturi, împletituri și forme de inimă – toate transpunând trăiri interioare. Despre piesa de rezistență a colecției, Irina Calancea declară:

„Pantofii cu formă de inimă sunt cei pe care i-am realizat într-un moment de melancolie, așa că îi consider piesa de rezistență. Revin însă cu sfatul către toți cei care își doresc pantofi deosebiți – Purtați încălțări și haine în care vă simțiți confortabil. Un produs ți se potrivește atunci când nu doar că nu te incomodează, dar, mai mult, îți dă încredere în tine și îți conferă o stare de bine”, spune creatoarea de pantofi și haine din piele, la comandă.

2X9A6239

Irina Calancea

Irina Calancea

Irina Calancea

Foto: Elena Andronache