Dacă Sergey Lazarev declară că alegerea Yuliei Samoylova pentru cursa Eurovision 2017 din partea Rusiei este o ocazie ideală de abilitarea a artiștilor cu nevoi speciale, Iosif Kobzon condamnă alegerea postului național de televiziune. Artistul a făcut, în acest sens, o declarație scandaloasă pentru publicația rusă Komsomolskaya Pravda.

 O tânără cu nevoi speciale va reprezenta Rusia la Eurovision 2017. Ascultă piesa câștigătoare (VIDEO)

 „M-am născut perfect sănătoasă.” 5 lucruri știute mai puțin despre Yulia Samoylova – reprezentanta Rusiei la ESC 2017

„Este, după mine, o greșeală absolută din partea Pervyi Kanal, care o trimite la Eurovision pe Yulia Samoylova. Acesta nu este un concurs pentru paralimpici, ci pentru interpreți care, din cauza a ceea ce se întâmplă în Ucraina, au transformat concursul într-unul politic și nu creativ.

Dacă s-ar întâmpla în altă țară, aș tăcea. Dar în ceea ce depinde de Ucraina, noi singuri creăm motive pentru rusofobie odată cu apariția fetei noastre, care a depășit boala și muncește minunat. Dar nu se poate, nu se poate, nu se poate. Noi singuri ne băgăm în gura acestor nemernici. De ce să le dăm motive?

Înainte de orice, Yulia stârnește admirație. Are mulți fani și asta e grozav. Dar pentru a susține alți oameni ca ea în continuare… vă rog, lansați un concurs al cântăreților „paralipici”. Există și artiști care dansează fabulos în scaunul rulant. Există concursul „Minuta Slavy”, unde merg și cântăreți fără membre. Și nu ți se dă limba ca să îi numești persoane cu posibilități limitate. Cântă, dansează, fac orice”, a declarat Kobzon, pentru KP.ru.

Foto: Facebook, ArtPalmira – DeviantArt