Despre Ion Varaniţă am auzit atunci când tot Chişinăul a fost împânzit cu panouri publicitare, care ne îndemnau să cumpărăm cartea „Şi tu poţi fi bogat”. Imaginea a intrigat multă lume. Varaniţă a fost invitat la diferite emisiuni TV, unde a povestit despre această carte şi despre trainingurile pe care le face. Oare câţi bani are acest bărbat, care este sigur că „şi eu pot fi bogată?” Am discutat cu Ion Varaniţă „la rece” despre sacul cu dolari, plăcintele gătite de soţia sa şi despre secretul slăbitului fără dietă şi sport. Am 29 de ani şi sunt tatăl a doi copii minunaţi, Bogdan şi Nona. Sunt cel mai norocos bărbat din lume, datorită Marinkăi, soţiei mele, care mi-a luminat viaţa. O iubesc şi-i mulţumesc pentru toată înţelegerea, răbdarea şi susţinerea ei. Pe lângă scrisul cărţilor şi oratorie, sunt şi om de afaceri.

Dacă sunt milionar? În lei sau în dolari? (râde). Avem suficienţi bani pentru a ne permite lucrurile pe care le dorim. Nu a mai rămas atât de mult până pe 31 martie, iar eu îmi voi declara veniturile. Banii pe care-i am, sunt banii pe care-i merit, pentru efortul şi riscurile de până acum. Uneori, merg la culcare la ora 1.00 sau 2.00 noaptea şi mă trezec la 5.00. De multe ori, mă mulţumesc doar cu patru ore de somn. Afacerea care acum îmi ia foarte multă energie esta una cu vinuri de colecţie, cu vârsta de 35 de ani. E vorba, probabil, de cea mai mare încercare financiară de până acum – comercializarea unei partide de 60.000 de sticle de vin de colecţie, din anul 1978 (marfa costă două milioane de dolari). Sunt foarte entuziasmat, eu nici nu eram născut când s-au cules strugurii şi s-a tras la teasc pentru vinul acesta.

 

La seminarele mele, participanţii învaţă cum pot câştiga exact banii pe care-i doresc. Eu împărtăşesc experienţa mea, iar ei decid dacă să o urmeze sau nu. Unul din elevii mei, care are 21 de ani, Gheorghe Strujuc, a scris cartea „Descoperă Legea Atracţiei” şi în trei luni de mentorship cu mine, a renunţat la serviciul pe care-l avea la o fabrică de covrigi. Banii pe care-i câştiga muncind câte 12 ore pe zi timp de o lună, îi câştigă acum în câteva zile. La unul din evenimentele mele, a câştigat timp de o zi un salariu dintr-o lună (din vânzările de carte, pe care le-a avut în acea zi). Deci, se poate!

Spitalul de psihiatrie, mai exact cele şapte luni de iad, au fost momentul decisiv în viaţa mea. Atunci, am rămas faţă în faţă cu destinul. Nimeni nu mai credea în vindecarea mea. A fost cea mai grea încercare. Nici tatăl meu, nici familia mea, nici prietenii mei şi nici medicii nu-mi dădeau şanse să mai fiu vreodată om. S-au înşelat. Totul s-a schimbat într-un mod miraculos. Nu am făcut nimic altceva decât să mă rog lui Dumnezeu. Asta a fost sugestia unei femei, nici astăzi nu-i cunosc numele. Mi-a spus doar atât: roagă-te, şi Dumnezeu te va salva! Am ascultat-o. Am renunţat definitiv la medicamente şi am început să fac absolut tot ce-mi interziceau medicii. Au trecut opt ani de atunci. Niciodată nu am mai folosit medicamente şi mă simt perfect. A fost momentul când am înțeles care este sensul existenţei mele pe pământ.

America şi banii au venit atunci când am decis să fac ceea ce îmi place cu adevărat: să scriu. La vârsta de 13 ani, am scris primele versuri, fiind marcat de moartea mamei mele. Apoi, i-am ascultat pe toţi, numai nu pe mine şi asta m-a costat 11 ani de viaţă. Dacă fiecare dintre noi şi-ar asculta inima şi ar face ceea ce îi place cu adevărat, vom vedea mai multe chipuri şi familii fericite. 

Marinka este o bucătăreasa foarte bună. Soţia mea mi-a înlocuit dragostea mamei. Când stau cu capul pe genunchii ei, mă revăd copil şi simt toată liniştea din lume. Soţia mea găteşte şi plăcinte, la fel ca mama. Chiar sunt norocos, am alături cea mai minunată femeie din lume. 

Am lucrat cu o persoană de 45 de ani, care avea kilograme în plus. Nu credea în nimic, nu se iubea pe sine şi a căzut într-o stare psihologică periculoasă. Femeile se complexează din această cauză, mă refer la kilogramele în plus. Timp de 30 de zile, prin gândire pozitivă, vizualizare şi anumite tehnici şi principii pe care le-a implementat în viaţa personală a reuşit să slăbească. Bucuria pe care o simt aceste persoane, ar trebui să o vezi, nici nu o poţi transmite prin cuvinte!

Câteva sfaturi practice pentru cititoarele revistei PentruEA:

a) Să decidă câţi bani doresc să obţină.
b) Să vină la seminarele mele.
c) Să facă notiţe pe parcursul evenimentului.
d) Să implementeze tot ce află.
e) Să citească cartea „Şi tu poţi fi bogat”.
f) Să vizualizeze în fiecare dimineaţă şi seară scopurile lor financiare.
g) Să citească în fiecare zi cel puţin o oră pe zi (eu citesc două, trei cărţi pe săptămână).
h) Să aibă un tablou al viselor.
i) Să se roage pentru realizarea viselor şi să creadă ca deja le-au realizat.

Foto: Pagina personală de Facebook