Ion Suruceanu organizează, pe 26 mai, la Teatrul de Vară din valea Morilor, Chișinău, un concert jubiliar cu participarea celor mai buni prieteni de scenă ai artistului. Precum i-a intrat deja în tradiție, pe parcursul carierei scenice, concertul este cu intrare liberă pentru toți admiratorii săi. Ion Suruceanu își adună cei mai buni prieteni și toți fanii cântecului său într-un concert susținut în aer liber cu ocazia celor 45 de ani de activitate artistică. Sărbătoarea muzicii, care îl va avea drept protagonist central pe artistul poporului, Ion Suruceanu, îi va aduce pe scenă și pe cei mai dragi prieteni: Alexandru Vdovicenco, Anișoara Puică, Ian Raiburg, Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Anatol Mîrzenco și Ana Barbu.

“Nu am mai susținut demult un concert solo, iar anul acesta este unul foarte important pentru mine. Nu vreau ca spectacolul să fie la Palatul Național, eu vreau să “Las poarta larg deschisă”, vorba cântecului lui Țopa, pentru toată lumea care “m-au răbdat 45 de ani”. Din păcate nu pot să-mi invit toți prietenii, pentru că am foarte mulți, eu nu-s certat cu nimeni, vor fi câțiva dintre cei mai apropiați amici ai mei”, a declarat Suruceanu acum mai bine de o lună la un post privat de televiziune.

Spot Concert Ion SURUCEANU from Oleg Butnaru on Vimeo.

Contactat de PentruEa, maestrul nea mărturisit că are emoții, mai ales pentru cum va fi vremea duminică: „Emoții bineînțeles că mai am, voi scăpa de ele numai o dată în viață (râde). Mă rog doar ca vremea de afară să țină cu noi, să înceapă ploaia imediat ce încheiem noi concertul”. Intrarea la evenimentul jubiliar va fi liberă pentru toți.

“Am ales Teatrul de Vară deoarece este cel mai încăpător, nu-mi pot permite financiar să organizez la un stadion privat din capitală. Dacă era Stadionul Republican, poate mă salva, așa cum a făcut-o la 50 de ani ai mei, când am organizat acolo concertul tot cu intrare liberă”, ne-a mai declarat Ion Suruceanu. “Eu îi aștept pe toți, a ținut să precizeze maestrul, cu umbrele și fără, pe scaune sau în picioare, important e să ajungă, locuri vor fi pentru toți! “