Ion Paladi, împreună cu „Lăutarii”, a lansat astăzi un videoclip „Dorul Basarabiei”. Noua producție este foarte emoționantă și a fost lansată nu întâmplător astăzi, 1 decembrie – Ziua Națională a României. Vedeți povestea, care cu siguranță, o să vă atingă cele mai sensibile ”coarde” ale sufletului. Ion Paladi a lansat astăzi videoclipul „Dorul Basarabiei” care conține o istorie de dragoste, impresionantă și foarte emoționantă. Videoclipul povestește despre doi copii care s-au întâlnit în 1930, adică cu zece ani înainte de ocupația sovietică. Micuții au crescut și între ei a luat naștere o istorie de dragoste, podul de peste Prut, le-a devenit locul întâlnirilor. 

Tinerii se pomenesc că într-o zi nu se mai pot vedea, Basarabia fiind răpită de sovietici, iar locul întâlnirilor lor, devine punct vamal. Fata rămâne însărcinată și este deportată, iar peste mulți ani, cei doi se reîntâlnesc. Mesajul piesei este unul de-a dreptul tulburător, iar aceasta a fost lansată astăzi, 1 decembrie – Ziua Națională a României.

Videoclipul conține detalii istorice, referitoare la rusificarea Basarabiei, cum ar fi înlocuirea plăcuței „Pâine”, pe una ce scrie „Hleb” (pâine, în limba rusă), de pe un magazin, deportările și diferența dintre materia predată în școli până și după ocupația din 1940.

Ion Paladi, aflat la Botoșani, a declarat pentru revista pentruea.md că videoclipul a fost filmat în perioada august – octombrie, iar scenariu propus i-a plăcut din prima. Întrebat de ce ar putea să le spună potențialilor critici, Ion Paladi a spus că toate cele filmate în videoclip, de fapt sunt „o realitate istorică, care nu poate fi contestată și o poveste de dragoste care a fost trăită de multe cupluri în anii 1930 – 1940”.

Ion Paladi a avut și un mesaj de felicitare pentru românii de pretutindeni, le-a dorit „Multă sănătate, să prospere în continuare, să-și păstreze țara frumoasă, așa cum este și să știe că suntem frați și vorbim aceeași limbă.”

Ion Paladi se află acum la Botoșani (România), unde a susținut un concert cu ocazia zilei României, iar diseară revine la Chișinău, pentru a evolua pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul sărbătorii de aprindere a luminilor de Crăciun.

Vedeți mai jos videoclipul la piesa ”Dorul Basarabiei” interpretată de Ion Paladi

Distribuie articolul: