După ani grei de muncă, interpretul Ion Paladi a lansat albumul de suflet „Dorul Basarabiei” prin trei concerte mari: 24 martie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, Chișinău; 27 martie la Iași și 1 aprilie la Paris. Concertele s-au ținut cu sălile pline, cel de la Iași a fost transmis on-line, iar la Paris, lumea a stat și în picioare, ca să-l asculte pe Paladi. Ion Paladi a declarat pentru postul public de televiziune: „La aceste concerte voi cânta 80% din piesele noi. Din cele 16 melodii, 11 vor fi în primă audiţie. Printre acestea, se numără şi două piese patriotice: „Basarabia mea sfântă” şi „Basarabie nu plânge”, care nu sunt incluse pe acest album, probabil le voi include pe al treilea, la care voi începe să lucrez după încheierea acestui turneu”.

Atât videoclipul „Dorul Basarabiei”, cât și concertele din turneu, întruchipează unirea celor două maluri ale Prutului. În program sunt implicaţi prezentatori, dansatori şi interpreţi de la Chişinău şi Bucureşti. Pe 24 martie, invitatul special a fost inegalabila Sofia Vicoveanca, în premieră la Chișinău după 13 ani de absență. În concertul de la Paris, recitalul Sofiei Vicoveanca nu a lipsit. Concertul interpretului alături de Orchestra Națională de Muzică Populară Lăutarii este deja solicitat în marile orașe ale României, în Italia şi Canada.

 

Ion a început lucrul asupra CD-ului „Dorul Basarabiei” încă din anul 2007. Spune că s-a focusat pe calitate şi nu pe cantitate. Acesta mai spune că “alături de “Lăutarii”, îmi doresc în creaţia mea să fac totul la cel mai înalt nivel, îmi place să fiu perfecţionist şi sigur că asta necesită timp. Decât să scoţi în fiecare an câte un album, mai bine unul la 4, 5 ani, dar de calitate” a replicat Ion Paladi.

 

 

Albumul conţine 16 piese, la care a lucrat o echipă numeroasă. Printre aceştia: Orchestra „Lăutarii”, director artistic și prim-dirijor Nicolae Borgos; compozitorii: Corneliu Botgros, Gheorghe Banariuc, Doina Arseni, Oleg Baraliuc, Răzvan Mitoceanu de la Suceava. Autorii textelor sunt: Radmila Popovici, Doina Arsene şi Mariana Honceru.

Sursă foto: Facebook