Din primăvara acestui an, Ion Cervinschi gestionează munca a peste 30 de şoferi de camioane din Salt Lake City, SUA. Ion îmbină această meserie cu o pasiune descoperită recent: dansul. Graţie pasiunii sale, el a participat până acum în turnee în Statele Unite şi Europa. Ion a învăţat stiluri de dans originare din 30 de ţări şi a devenit dansator profesionist. „În căutarea unui loc de muncă”
După absolvirea în 2012 a facultăţii de Business Management, Ion Cervinschi a făcut peste 200 de aplicaţii pentru a-şi găsi un loc de muncă „am participat la 30 de interviuri de angajare. Chiar dacă SUA este asociată cu „tărâmul făgăduinţei” este foarte greu pentru un student străin să obţină un loc de muncă”. Cu toate acestea, Ion a reuşit să se angajeze la o companie din Salt Lake City„acum lucrez în calitate de Driver Manager. Am în supravegherea mea 30 de şoferi de camioane şi sunt responsabil pentru activitatea lor şi marfa pe care o transportă”.

„Visul de a studia în străinătate…”
Ion şi-a dorit să studieze peste hotare încă de la liceu, ca în final visul lui să se realizeze. Am participat la un concurs la care au participat în jur de 6000 de studenţi, şi doar 35 din ei au fost selectaţi. Eu am fost unul din cei aleşi”. Ajuns în SUA, Ion a hotărât să-şi mai încerce o dată norocul şi cunoştinţele „Peste un an am candidat la Universitatea Brigham Young din statul Utah, la acel moment plasată pe locul 5 în SUA, după rating-ul Business Week. Am fost admis, iar astăzi sunt deja absolvent”, adaugă cu încredere tînărul, mîndru de reuşita sa.

Dansul, pasiunea de care s-a lăsat păcălit
În cei şase ani de când se află în SUA, Ion a descoperit o nouă pasiune: dansul. Deşi, spune că talentul pentru dans l-a aflat după ce a fost păcălit de o fată. „Am fost rugat să însoţesc o fată la un concurs de dans. Ne-au arătat diferite figuri pe care trebuia să le imităm. Ca la sfîrşit, să mă roage să rămîn şi m-au plasat într-o echipă de dansatori începători. Un semestru mai tîrziu am trecut în echipa de rezervă, iar anul următorul, am început să dansez pentru echipa universităţii”. Recunoaşte că i-a fost greu, dar pe parcurs a început să-i placă, astfel a învăţat să danseze peste 30 de stiluri de dans din peste 30 de ţări. „Echipa noastră se numeşte „Brigham Young International Folk Dance Ensemble”, spune tânărul dansator. Ion consideră că această pasiune care a apărut în viaţa lui pe neaşteptate îl ajută să se relaxeze, să-şi facă prieteni şi-i oferă oportunitatea să călătorească.

„Turnee prin SUA şi Europa”
Datorită implicării sale active în dans, Ion a reuşit să evolueze pe scene atît americane, cît şi europene. „Până acum am călătorit cu echipa în turnee în SUA (California, Idaho, Nevada, Arizona, Indiana, Texas, Louisiana, New Mexic), cît şi în Europa: Ungaria, Cehia, Slovacia, Austria şi Croaţia. Nu cred ca aş fi avut posibilitatea să vizitez aceste locuri, dacă nu practicam dansurile”, povesteşte dansatorul.

„cel mai greu de suportat „dorul de casă” e în perioada sărbătorilor”
După şase ani petrecuţi departe de casă, Ion are noi planuri. Printre aceste sunt continuarea studiilor, un masterat în drept economic, deschiderea unei mici afaceri şi dansul. Ion nu exclude nici posibilitatea de a se reîntoarce acasă, pentru a-şi împărtăşi din experienţa acumulată: „sunt singurul băiat în familie şi am responsabilitatea de a avea grijă de părinţi şi de casa pe care am construit-o împreună. Atîta timp cît sunt celibatar, este mai uşor să călătoresc şi să trăiesc departe de casă. Idealul meu e ca nepoţii să fie aproape de bunei”, a spus cu încredere Ion, care recunoaşte că cel mai greu de suportat „dorul de casă” e în perioada sărbătorilor.

Distribuie articolul: