Actriţa Ioana Ginghină, pe care o cunoaştem din serialele româneşti „Lacrimi de iubire”, „Inimă de ţigan”, sau „Iubire şi Onoare”, este, pe lângă o artistă talentată, şi o bloggeriţă activă. Pe blogul ei personal, Ioana postează aproape zilnic reţete cu mâncare sănătoasă, sfaturi pentru frumuseţea „homemade” şi secrete din medicina naturistă. Actriţa ţine o legătură strânsă cu toţi fanii ei şi pe pagina personală de facebook. Am întrebat-o pe Ioana ce mai face în ultimul timp şi am rămas uimiţi să aflăm că actriţa se pregăteşte intens nu doar de semimaratonul din mai, la care va alerga: vrea să facă al doilea copil. Mă bucur să aud că pentru moldovence sunt una dintre cele mai îndrăgite vedete de peste Prut. Chiar nu am ştiut acest lucru. Ce mă face să fiu atât de aproape de voi? Poate faptul că stau să răspund cu drag la toate întrebările de pe blogul meu şi facebook sau poate faptul că sunt o femeie la fel ca oricare alta.

Când vine vorba de alimentaţie, cuvântul care mă caracterizează este echilibrul. Nu sunt vegetariană şi nici raw vegană (n.r. – crudivoră), dar încerc să găsesc un echilibru în alimentaţie. Mănânc sănătos, sau cel puţin aşa încerc.

Am grijă să mă îngrijesc cât pot de bine acasă şi de aceea, promovez mult aceste obiceiuri. Nu există femei urâte, dar trebuie să ai grijă de calităţile pe care le ai de la Dumnezeu. Cred că fiecare femeie trebuie să se îngrijească acasă, cu măşti naturale. Merg şi la salon o dată pe lună, unde îmi fac diverse tratamente pentru faţă. Tipsurile le găsiţi pe toate pe blog, dar am învăţat că statornicia îngrijirii zilnice şi săptămânale face minuni.

Nu sunt carieristă, sunt familistă. Îmi iubesc viaţa de casă şi familia. De fapt, acolo îmi este echilibrul.
Cariera este pentru mine pe locul doi. Nu ştiu cum stă treaba cu „mijlocul de aur”, dar e nevoie şi de carieră, pentru ca un suflet să fie împlinit, să nu aibă frustrări şi să funcţioneze bine.

Nu sunt contra operaţiilor estetice, mai ales dacă este cazul, dar atunci când este exagerat şi se depăşesc limitele bunului simţ, mi se pare că nu faci altceva decât să te urâţeşti. Am văzut fete frumoase, mutilate de operaţii estetice. E păcat.

Fac sport, dar nu foarte mult. Alerg aproape zilnic în parc, mai ales că intenţionez să ajung la semimaraton, în mai.
Ruxandra (n.r.- fiica Ioanei) face şi ea dansuri şi înot, dar nu de performanţă. Sportul este sănătos şi îmi dă o stare de bine. Cred că este foarte necesar.

Nu am nicio frustrare în legătură cu feminitatea, maternitatea şi frumuseţea. Sper să fac un al doilea copil, în curând. 

Relaxarea mea este în alergarea pe care o fac în aproape fiecare dimineaţă. Nu mai apuc să citesc cărţi sau să merg la film, weekendul este dedicat Ruxandrei şi atelierelor pentru copii, pe care le fac de un an de zile. Vara, când sunt într-o perioadă de vacanţă, mai recuperez, dar mai greu.

Femeile din Moldova sunt foarte frumoase. Cel puţin aşa am observat.

După mine, cel mai de preţ lucru pentru o femeie este copilul şi maternitatea. Eu, ca mamă, aşa m-am simţit cel mai împlinită.

Distribuie articolul: