Povestea Cometei 67P/Churyumov–Gerasimenko, a Cenușăresei și a interpretei Lady Gaga au inspirat designerii să creeze o pereche de pantofi care uimesc de-a binelea nu doar prin concept, ci și prin felul în care arată. Pantofii „Meteorites” sunt confecționați din aer în proporție de 90% și ei pot fi încălțați și purtați!

Pantofii „Meteorites” au fost proiectați de către designerii angajați la SWINE (Super Wide Interdisciplinary New Explorers) – un studio anglo-japonez de design, cofondat de arhitectul Azusa Murakami și artistul Alexander Groves. 

Pentru că vine întotdeauna cu abordări absolut noi referitoare la grafică și design, SWINE posedă, în portofoliul său, colaborări cu branduri ca Veuve Clicquot, Microsoft sau Heineken.

Pentru a crea pantofii „Meteorites”, designerii au ales câțiva meteoriți de la Natural History Museum, i-au transformat, prin scanare, în modele virtuale 3D, i-au prelucrat, conferindu-le forma unor pantofi, după care, i-au trimis la o imprimantă specială, care, în loc de plastic, utilizează polimeri de aluminiu natural. Rezultatul a ieșit straniu, dar foarte comod. 

Unul dintre momentele noastre preferate din design este să putem sintetiza lucruri foarte diferite, cum ar fi meteoriții și moda. Mai întâi am fost manipulați de niște bucăți de metal căzute din spațiul cosmic, după care – de pielea italiană care se folosește pentru confecționarea pantofilor”, spune Azusa Murakami, potrivit wired.com.

În ciuda faptului că sunt voluminoși la exterior, pantofii Meteorites cântăresc maxim 1 kg fiecare, pentru că sunt realizați din „spumă” de aluminiu. 

Potrivit criticilor, pantofii Meteorites, ai studio-ului SWINE, reprezintă un pas mic pentru modelele care îi vor purta și un pas uriaș pentru lumea modei în general. 

Foto: iworldnew.com, SWINE

Distribuie articolul: