Mai mult sau mai puțin, machiajul face parte din viața fiecărei femei. Produsele cosmetice sunt ,,ajutoarele” noastre, care reușesc de multe ori să ne ascundă defectele și să ne evidențieze atuurile. Aplicat corect, machiajul ne face să ne simțim mai speciale, să impresionăm pe cineva sau de ce nu, să ajungem la perfecțiune. Având un rol atât de important, mulți make-up artiști încercat, prin diverse tutoriale, să împartă cu reprezentantele sexului frumos, micile secrete pentru realizarea unui machiaj estetic. Deja ne-am obișnuit să apelăm la ele atunci când avem nevoie, însă cum ar fi să primim sfaturi despre machiaj de la o artistă?

Actrița româncă Laura Cosoi a postat pe blogul său un tutorial prin care descrie etapele realizării machiajului pe care l-a avut la premierea filmului ,,Cel ales”. ,,Make-up artistul Alexandra Crăescu a ales un contrabalans între ochii accentuați în tonuri reci și buzele în nuanță caldă de nude. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă dorești să obții acest make-up.

1. Se hidratează tenul și buzele, apoi aplici fondul de ten și anticearcănul, ambele texturi cremoase fiind din gama Mac.

2. Machiajul ochilor a început cu trasarea umbrelor în nuanțe de gri si brun, ambele farduri fiind de la Bobbi Brown. Folosește fardul mai deschis pe arcadă și cel mai închis pe pleoapa mobilă.

3. Ca machiajul să fie spectaculos adaugă de la pliul ochilor până în rădăcina genelor un pigment metalic Chanel (Illusion 33).

4. După marcarea conturului ochilor cu tușul negru de la Mac, adaugă ascendent gene fir cu fir pentru un plus de senzualitate și profunzime.

5. Sculptează pomeții cu o nuanță naturală de brun de la Mac (nuanța Harmony- preferata Alexandrei pentru orice tip și culoare de ten).

6. Pentru un plus de luminozitate folosește de la Bare Minerals un pigment special pentru iluminare, acest produs ne ajută și dacă avem tenul obosit pentru că ne redă un aspect fresh în orice moment al zilei, indiferent de machiaj. Aplică-l pe pomeți și în arcul superior al buzelor pentru volum.

7. Pentru sprâncene folosește creionul de la Clinique ,„Soft Brown”.

8. Ultimul pas este rujul (,,Beige Gold,, de la Bobbi Brown), care are o textură cremoasă, perfectă pentru menținerea unui nivel optim de hidratare la nivelul buzelor.”

Sursa: lauracosoi.ro

Angelina Mașcauțan, stagiară

Distribuie articolul: