Ești în perioada adolescenței și ai problema coșurilor pe față? Sau poate ți-au apărut primele riduri de care ai vrea să scapi? Poate ai uitat de perioada coșurilor, încă nu ai intrat în cea a ridurilor , dar ai hotărât să-ți îngrijești corect fața și nu știi cu ce ar trebui să începi? Pentru Ea a consultat un cosmetolog pentru a te ajuta și a te informa în ceea ce ține de îngrijirea facială. În mod ideal, cosmetologii recomandă să începem să ne îngrijim pielea feței încă din adolescență, atunci când apar primele probleme provocate de schimbările hormonale din organism, cum ar fi: coșuri, acnee, deshidratarea pielii ș.a. Specialista, Iana Vartan, afirmă că ar fi bine să mergem la un cosmetolog, o dată în lună sau o dată la o lună și jumătate și recomandă să o facem în mod regulat, nu numai atunci când avem probleme grave. Totuși dacă nu avem posibilitatea să ne îngrijim pielea din adolescență, atunci e recomandabil să începem să o facem până la vârsta de 25 de ani, pentru a preveni îmbătrânirea rapidă și ridurile mărunte, fiindcă anume de la această vârstă pielea începe să îmbătrânească.

Îngrijirea zilnică
Cosmetologul ne sfătuiește să ne îngrijim pielea feței zilnic. Primul lucru pe care ar trebuie să-l facem de dimineață, este să ne spălăm pe față, să curățim fața cu un demachiant și să aplicăm o cremă potrivită pielii noastre și problemelor acesteia (dacă ele sunt). Dacă ne machiem zilnic atunci produsele cosmetice pe care le utilizăm, la fel, ar trebui alese cu grijă, ținând cont de necesitățile individuale, acest lucru ne poate ajuta cosmetologul să-l facem. Seara, indiferent de faptul dacă avem machiaj sau nu, trebuie să ne demachiem, întru cât în timpul zilei, fața este expusă multiplilor factori nocivi. După curățarea pielii aplicăm o cremă pentru noapte. Specialistul explică necesitatea demachierii seara, mai ales în cazul în care ne machiem,aceasta spune că pielea în timpul nopții lucrează mult mai activ decât ziua, tot din acest motiv, cremele de noapte sunt mai vitaminizate și mai efective. Aceasta ne mai amintește că împreună cu pielea feței exact utilizând aceleași reguli, metode și produse, trebuie să ne îngrijim gâtul și zona decolteului.

Machiajul zilnic
Probabil ai auzit cel puțin o dată că machiajul aplicat zi de zi poate dăuna sau poate cataliza îmbătrânirea. Află că într-un glas, cosmetologii afirmă că e un mit. Aceștia susin că machiajul zilnic nu poate dăuna, cu condiția că optăm pentru produse cosmetice calitative și potrivite tipului pielii și problemelor acesteia, dar și respectând regula: “am ajuns acasă m-am machiat”. Totuși trebuie să ținem cont și de maniera în care ne machiem: cosmetica trebuie aplicată cu mișcări corecte, pielea nu trebuie întinsă, periuțele trebuie să fie curate și personale, iar cosmetica să nu fie expirată.
Iana Vartan ne recomandă să folosim un fond de ten, în cazul pielii problematice, iar dacă avem o textură și culoare a pielii frumoasă, atunci aceasta recomandă doar pudra. Să nu uităm de sprâncene pe care trebuie să le conturăm, dar forma cărora, specialista ne recomandă, să o păstrăm cât mai aproape de cea naturală. Dacă folosim farduri, atunci să fie de culori calde și pastelate, aplicăm un rimel și un ruj neutru sau un luci de buze.

De ce trebuie să mergem la cosmetolog?
În cazul deshidratării pielii, a acneei vulgare și a ridurilor, e indiscutabil că trebuie să mergem la cosmetolog ca să scăpăm de aceste probleme. Totuși potrivit specialiștilor, chiar dacă nu avem probleme grave sau vizibile, trebuie să consultăm un cosmetolog sistematic. De ce avem nevoie de acest lucru? Să pornim de la faptul că îmbătrânirea prematură a pielii poate fi prevenită datorită câtorva factori: cel genetic, cel ecologic, modul sănătos de viață și îngrijirea pielii. Combinația a câtor mai mulți factori posibili, poate reduce esențial ridurile premature, dar și poate mări vârsta îmbătrânirii vizibile a pielii. Din aceste motive, vizita o dată pe lună la un cosmetolog devine una esențială.

Ce presupune vizita la cosmetolog?
Vizita la un cosmetolog presupune în primul rând o consultație, unde specialistul vă va examina pielea, va face cunoștință cu problemele de sănătate pe care le aveți și care pot influența pielea feței, dar și procedurile de care veți beneficia. În cazul potrivit, cosmetologul vă va îndrepta la un dermato – venerolog pentru analize sau chiar tratament. După, cosmetologul vă va propune măști, peeling, masaj, sau alte tratamente și remedii potrivite problemelor pe care le aveți. Cosmetologul Iana Vartan ne spune că rezultatul vizitei la cosmetolog trebuie întărit prin îngrijirea zilnică a pielii, totodată ne atenționează că un cosmetolog nu este în drept să practice mezoterapia (injectarea preparatelor vitaminizate pentru îndepărtarea ridurilor mimice), acest lucru e în drept să-l facă doar un medic calificat.

Instrumentele și cabinetul cosmetologic
Instrumentele cu care lucrează cosmetologul trebuie să fie obligatoriu de unică folosință sau sterilizate, dacă nu suntem siguri de respectarea normelor igienice, trebuie să întrebăm dacă sunt instrumentele sterile. De asemenea specialistul trebuie să lucreze în mănuși de unică folosință. Interesați-vă și de produsele cu care lucrează acesta, atrageți atenția la producător și termenul de valabilitate. Totuși dacă cabinetul sau aparatele și instrumentele la capitolul igienă lasă de dorit, să nu riscăm cu propria frumusețe și sănătate. 

Bărbații și vizita la cosmetolog
Cosmetologul Iana Vartan ne sfătuiește să nu uităm și de bărbații de lângă noi și să-i îndemnăm să treacă și ei pe la cosmetolog din când în când. Partea puternică a umanității trebuie să-și îngrijească pielea, la fel cum o fac femeile, evident fără exagerări. Dat fiind faptul că nu e nici o diferență dintre pielea bărbaților și a femeilor, cu excepția faptului că la bărbați îmbătrânește mai greu datorită rasului, astfel aceștia beneficiind de “peeling” zilnic, chiar dacă iubiții noștri sunt mai puțin informați sau complexați în această privință, să nu ezităm să le întindem o mână de ajutor.

Distribuie articolul: